ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Nå har de fått sin egen fritidsklubb

– Målet er også å legge et godt grunnlag for et fremtidig vennskapelig ungdomsmiljø, sier Merete Grytten, forelder og initiativtager til den nye fritidsklubben.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 03.12.2017 kl 09:28

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

NYDALEN: Fredag 1. des åpnet FNS Fritidsklubb ved Fernanda Nissen Skole.

– Rektor Elisabeth Rudi Lund klippet snoren og kunne erklære fritidsklubben som åpnet, til stor applaus. Det var mange barn som hadde tatt turen, for å bli med på åpningen. Rudi Lund sa i sin åpningstale at hun er svært glad for at skolen kan brukes til aktiviteter der barn og unge kan treffes og skape nye vennskap gjennom fritidsklubben. Hun ønsker at skolen skal være et levende bygg som brukes av nærmiljøet, oppsummerer forelder og initiativtager til fritidsklubben, Merete Grytten, etter åpningen.

Hun legger til at fritidsklubben passer godt inn i rektorens visjoner om hva skolen skal være for nærmiljøet i Storo/Nydalen.

LES OGSÅ: Hva Gjør man når man ikke har en fritidsklubb? Jo da starter man en...

Samarbeid med Ung Metro

– Det ble rettet en stor takk til alle som har bidratt til å etablere fritidsklubben. Det er et flott engasjement fra foresatte som stiller som frivillige. Sammen skal vi skape et attraktivt tilbud for ungene, slik at de har et sted å være.

ANNONSE

– På åpningen kunne det også fortelles at det er etablert et samarbeid med UngMetro, en fritidsklubb som drives i regi av Oslo Kommune. De har mange tilbud om leksehjelp, sommerklubb med mer, som barna på FNS Fritidsklubb vil kunne benytte i tiden fremover, forteller Grytten videre fra åpningen.

Frivillighet

Grytten påpeker imidlertid viktigheten av at frivilligheten består. Og at fritidsklubben skal være et stabilt og godt tilbud i årene fremover. Men at den er avhengig av at de foresatte fortsetter å engasjere seg.

– Vi vil ikke at barna skal henge rundt på kjøpesenteret eller reke gatelangs!

Ungdom

Etter hvert vil klubben åpnes opp for barn utenfor Fernanda Nissen Skole, fra andre skoler i nærområdet, og på sikt er planen også å skape et godt ungdomsmiljø i Storo og Nydalenområdet.

– Det er fint å bygge gode vennskap nå, så kan de møtes som ungdommer om noen år. Det er nærliggende å tro at de kan hilse på hverandre og kanskje si «takk for sist, så artig vi hadde det på fritidsklubben i forrige uke», enn at de har lyst å bølle med hverandre.

ANNONSE

Full fart

Grytten forteller at barna var i hundre på fredag. De kunne velge mellom flere aktiviteter.

– Lek i gymsalen var desidert det mest populære, til tross for at det ble lokket med diskotek. Generasjonsskillet mellom de foresatte og barna ble tydelig da en av 4.klassingene kunne fortelle at ingen visste hva diskotek var!

– Det fant de imidlertid raskt ut av, og diskoteket fyltes opp med glade og dansende barn. Etter hvert som de ble varme og slitne så fordelte barna seg fint utover på alle aktivitetene. Noen spilte fire på rad eller annet brettspill, mens andre valgte seg lego og byggesett, forteller Grytten.

Inntil videre blir det åpent i fritidsklubben en gang per måned, første fredagen i måneden. Så er planen å øke til to ganger per måned, og så oftere etter hvert. Neste ut er fredag 5. januar.

ANNONSE

LES OGSÅ: 

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE