Sagene Avis

Nå har naboene og HvaSkjer hatt møte

Kulturslottet Soria Moria, med blant annet utestedet HvaSkjer. Foto: MINA HAUGLI

– Naboene er godt fornøyde med tiltakene Hva Skjer har gjort, ifølge mekler og lokalpolitiker Jørgen Foss (Ap), og forteller videre om fremtidige tiltak for å skape mer nattero i området.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 05.09.2017 kl 19:14

TORSHOV: Etter naboer til utestedet HvaSkjer på Torshov har klaget på støy ved utestedet, ble det avtalt møter mellom Hva Skjer og naboene, med lokalpolitiker Jørgen Foss (Ap) fra Bydel Sagene som mekler.

Her kan du lese om en av naboenes tidligere reaksjoner

Mandag kveld ble årets andre møte arrangert, etter det første ble initiert av nevnte Jørgen Foss (AP) før sommeren. Denne gangen var det Hva Skjer som inviterte nabobygårdene.

– Vi ønsker først og fremst å legge tilrette for brobygging og god dialog med våre naboer, sier Ann-Jeanette Rustad fra Hva Skjer til Sagene Avis i forkant av møte. Men det var ikke ønske om å ha pressen tilstede på møtet i går, tirsdag.

Fornøyde naboer

Men ifølge mekler Jørgen Foss, ble det et bra møte.


– Rundt femten naboer møtte opp, og de var alle enige om at Kulturslottet Soria Moria er et bra tilbud for nærmiljøet. I tillegg var naboene stort sett fornøyde med tiltakene Hva Skjer har gjort i forhold til støy, oppsummerer Foss til Sagene Avis fra gårsdagens møte.

– Naboene ga Hva Skjer mye skryt for deres håndtering av inngangskøene, og de andre tiltakene de har gjort for å håndtere støy. Mitt inntrykk er at Hva Skjer tar naboene på alvor, og at de ønsker å leve sammen med naboene, fortsetter Foss.

Støy når utestedet stenger

Likevel er det ting naboene ønsker at utestedet kan gjøre bedre. Foss forteller at naboene selv også kom med konstruktive forslag til løsninger.

– Men når skal utestedet stenge, det er naboene veldig opptatt av. Ved stengetid hoper det seg opp med biler og taxier utenfor i Trøndergata og Krebs gate, som gir en del støy. Her kommer bydelen til å spille inn forslag til Bymiljøetaten, for å be de se på hvilke muligheter som kan gjøre situasjonen i Trøndergata bedre.

Et av tiltakene Foss nevner, som kan gjøre situasjonen bedre er å gjøre Trøndergata og Krebs gate enveiskjørt, eller stenge for innkjøring i helgene. Les mer om det her.


– Naboene foreslo å benytte parkeringsplassen ved Kiwi, som ikke brukes nattestid i helgene. Dette er noe Hva Skjer skal ta opp med Norgesgruppen for å se om det er mulig å få til, så ikke biler hoper seg opp utenfor utestedet når det stenger.

Les Foss sin tidligere uttalelse i saken her.

– Jeg vil rose både naboene som kommer med konstruktive forslag, og Hva Skjer som ønsker god dialog med sine naboer, avslutter Foss som kan fortelle at partene har blitt enige om å møtes annenhver måned fremover.

LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...