ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Inviterer til folkemøte:

– Nå har vi troen på at folk er kreative og engasjerte

INVITERER: Ragnhild Sjoner Syrstad (Ap) og Maria Varteressian (Ap) inviterer til folkemøte om klima- og miljøstrategien. Foto: Janina Lauritsen

Lokalpolitikerne inviterer til møte i september, slik at nettopp du kan få påvirke bydelens klima- og miljøstrategi.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 16.09.2020 kl 08:43

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

BYDEL SAGENE: Det ble i vår vedtatt i Sagene bydelsutvalg (BU) å utsette den politiske behandlingen av Klima- og miljøstrategi for Bydel Sagene – 2021-2023.

Det var leder av miljø-, kultur- og byutviklingskomitéen, Maria Varteressian (Ap), som tok intitiativ til å få behandligen utsatt.

Hun mener strategien kan bli mye bedre enn den er på nåværende tidspunkt, og at den må forankres i befolkningen før noe vedtas. For politikken skal bety noe for folk, og da må også folk føle at de kan påvirke den. Det er også viktig å sikre at strategien blir aktivt brukt og bidrar til bred involvering, og ikke bare legges vekk i en skuff, sa hun til Sagene Avis i juli.

Inviterer til møte i september

Nå inviterer Varteressian og leder av Sagene Arbeiderparti, Ragnhild Sjoner Syrstad, alle i bydelen til å komme med sine innspill.

ANNONSE

Klima- og miljøstrategien skal endelig behandles i bydelsutvalget 29. oktober, og Arbeiderpartiet arrangerer et møte 30. september.

Møtet avholdes i Bystua, nye GRAM-stua, med maksimum 20 personer til stede, men møtet strømmes og alle oppfordres til å delta elektronisk av smittehensyn. De som møter fysisk opp, må registrere seg for smittesporing.

Stortingsrepresentant og miljøpolitisk talsperson for Arbeiderpartiet, Espen Barth Eide, kommer for å innlede møtet.

INVITERER: Ragnhild Sjoner Syrstad (Ap) og Maria Varteressian (Ap) inviterer til folkemøte om klima- og miljøstrategien. Foto: Janina Lauritsen

– Det er nå det er mulig å påvirke

– Møtet er for alle, vi trenger å gå bredt ut. Nå har vi troen på at folk er kreative og engasjerte, sier Varteressian og Syrstad til Sagene Avis.

ANNONSE

Det er 45.000 innbyggere i bydelen, det er mange innspill å hente, fortsetter de.

– Vi vil at folk skal føle de eier miljø- og klimastrategien. Et skrekkeksempel er jo saken om solcellepanelene på Bjølsen, hvor Plan- og Bygningsetaten sa at solcellepanel er for stygt til å dekke taket på Olsengården. Smaken er som baken, men ikke sikkert alle er enige i det. Nå spør vi hva folk hva de syns.

Ap-politikerne sier de er utålmodige på vegne av folk, og de vil dra folk med over i en bærekraftig retning.

– Dette handler om involvering, sier de og drar frem noen av sine egne tanker for Torshovdalen:

– Vi vil videreutvikle Spiselige Sagene. Hva kan vi gjøre som er bra for klimaet, biomangfoldet og for folks trivsel? Det er mange i bydelen, fra hipstere, til folk som ikke har bodd her så lenge, til folk som ikke brydde seg om landbruk før. Så kan de dyrke sammen her! Vi vil legge til rette for dyrking – som en kolonihage for alle, etter modell fra Parkens Grøde, i området ved aktivitetshuset. Og et grønt folkekjøkken, hvor man lager mat enten med donert mat eller det man dyrker selv, fortsetter hun og peker nedover dalen.

ANNONSE

Og ingen innspill er for store og ingen er for små, forsikrer de. Lokalpolitikerne kom selv med et representantforslag, om å dele opp den vestre gangveien i Torshovdalen, for å øke sikkerheten for fotgjengere.

– Det koster ikke all verden av tid og ressurser å dele opp gangveien. Det er heldig at det ikke har vært flere sammenstøt her.

Sitter du med noen miljø- og klimatanker? Da kan du ta kontakt på e-post eller Aps Facebook-side.

– Bruk kanalene, det er nå det er mulig å påvirke!

Høyre blir medarrangør

Varteressian har invitert Høyre med på å arrangere et fellesmøte om behandlingen av klima- og miljøstrategien.

ANNONSE

Bakgrunnen er at Varteressian tror det vil være bra å få til et tverrpolitisk samarbeid i denne saken.

– To av de fremste grunnene for at vi bør løfte dette sammen er at vi for det første får nådd ut til flere om vi engasjerer våre medlemsbaser, og for det andre er det bra å ha litt debatt og vise hvor vi skiller oss når det gjelder lokal klimapolitikk, sier hun.

Høyre har takket ja til å være med, og påpeker at det er bra de to partiene kan gjøre dette sammen. De skal forsøke å skaffe en stortingsrepresentant som kan utfylle Espen Barth Eide (Ap).

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE