ANNONSE

Nå kan alle bydelenes elever kose seg like mye som disse

SKOLEFROKOST: Bydel Sagene utvider støtten til skolefrokosten. Her fra da Divisjonsdirektør folkehelse og forebygging i Helsedirektoratet, Linda Granlund, spiste frokost på Nordpolen skole. Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

Det er mange barn og ungdommer som ikke spiser frokost hjemme eller har med seg matpakke til skolen. Det gjør Bydel Sagene noe med.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 04.12.2018 kl 12:39

ANNONSE

BYDEL SAGENE: – De første skolene fikk tilført midler til å servere gratis skolefrokost allerede i forrige periode. Med budsjettforliket mellom de rødgrønne i bydel Sagene (SV, R, MDG og AP) får nå alle skolene tilført tilskudd for å servere skolefrokost til bydelens barn og unge, forteller leder av Sagene Arbeiderparti, Jørgen Foss.

– Utrolig glad

– Bydel Sagene er en foregangsbydel når det kommer til skolemat i Norge. Jeg er utrolig glad for at også Fernanda Nissen skole nå innlemmes i skolematordningen, og at alle bydelens skoler nå får tildelt tilskudd til å kunne servere skolemat til elevene.

Det som er så bra med ordningen, er at det er skolene selv som forvalter og sørger for å finne individuelle løsninger som gjør at tiltaket treffer best på sin skole, poengterer Foss.

Bjølsen og Nordpolen skole var først ute med å få støtte til skolefrokosten fra Bydel Sagene i 2017. Da ble det bevilget 500.000 kroner til skolefrokost, med halvparten av beløpet på hver av skolene.

I løpet av 2019

Bydelsutvalgsleder Helge Stoltenberg (Ap) fortalte i forkant av lokalpolitikerenes endelige behandling av bydelsbudsjettet for 2018, den 14. desember 2017, at det var flertall og enighet om å inkludere flere skoler med skolefrokost.

– Vi setter av 200.000 kroner til en oppstart av skolefrokost på Sagene og Lilleborg skoler i 2018. Planen er å øke dette i 2019, slik at alle grunnskolene får like mye, sa Stoltenberg i 2017 til Sagene Avis.

– Etterspørselen har blitt større og med en folkehelseplan som forplikter, er jeg glad for at vi fant midler til å starte opp skolefrokostordning også på Fernanda Nissen Skole i løpet av 2019, sier Foss.

FORNØYD: Jørgen Foss (Ap) er veldig glad for at også Fernanda Nissen skole nå får støtte til skolefrokost. Foto: Arkivfoto

For de rødgrønne i bydelen handler dette om både folkehelsepolitikk og fattigdomsbekjempelse.

– Vi vet at mange barn i bydel Sagene ikke får frokost eller har med seg matpakke. Det kan være mange grunner til dette. Vi vil at alle skal kunne få det samme grunnlaget, og et skolemåltid er viktig for både læring og bedre folkehelse, sier Foss.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!