Sagene Avis

Nå kan du bli med på 20-årsfeiringen «i mørket» langs Akerselva

Sirkus Pilar i aksjon under Elvelangs i 2016. I år kan du delta, hvis du har noe å vise frem til Oslo. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

Elvelangs i fakkellys arrageres i år for 20. gang. Nå har påmeldingen til jubileumsåret åpnet, og arrangørbydelene lurer på om du eller din organisasjon vil delta.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 20.05.2019 kl 09:41

AKERSELVA: I januar ble det klart at datoen for det 20. Elvelangs i fakkellys i rekken arrangeres torsdag 26. september.

Den stemningsfulle elvevandringen, har blitt et av Oslos største kulturarrangementer, og samler opp mot 40.000 mennesker hvert år. Og det er gratis.

Nå inviterer arrangementskomiteen frivillig kulturliv, privatpersoner, kunstnere og institusjoner til å bidra med sine innslag langs elva – det kan være sang, musikk, lysinstallasjoner, dans, videokunst, med mer. I tillegg er 20-årsjubileet med og ferie at Oslo er europeisk miljøhovedstad.

Elvelangs i fakkellys

Hvert år, torsdag kveld nærmest mulig høstjevndøgn erstattes den elektriske belysningen langs den litt over 8 km lange Akerselva av over 4000 fakler. Turveien og elvebreddene blir fylt med rundt 150 stemningsfulle innslag som lyssetting, musikk, dans og installasjoner. Bydelene langs Akerselva - Nordre Aker, Sagene, Grünerløkka og Gamle Oslo - arrangerer Elvelangs i fakkellys i samarbeid med frivillige, profesjonelle og med støtte fra en lang rekke samarbeidspartnere, institusjoner og Oslo kommune.

Elvelangs i fakkellys ble første gang arrangert under Oslos feiring av tusenårsjubileet i 2000, da under navnet «Akerselva - byens lengste tigerrisp». I en publikumsundersøkelse utført av Feedback Research ble Elvelangs i fakkellys kåret som et av de beste jubileumsarrangementene. Publikumsoppslutningen og gode tilbakemeldinger har inspirert arrangørene til å gjenta og utvikle Elvelangs i fakkellys, som i år altså blir det 20. i rekken.


Programinnslagene tar hensyn til elva og omgivelsene gjennom skogspartier, bakker, sletter og mer urbaniserte områder.

Slik melder du deg på

– I år kan vi også feire at Oslo er Europeisk miljøhovedstad. Akerselva er Oslos viktigste blågrønne korridor og et rekreasjonsområde for Oslos befolkning, men også hjem for et stort antall arter - planter, fugler, dyr, insekter og fisk. Elvelangs er i tillegg til å være en kulturell opplevelse, også en feiring av Oslos unike natur! Nettopp det at Oslo gjennom langsiktig arbeid har gjenåpnet elveløp som tidligere gikk i rør og gitt økt tilgang til elvene er en av mange grunner til at Oslo fikk prisen som miljøhovedstad, sier Liv Husby, enhetsleder for kultur ved Trikkehallen på Kjelsås i Bydel Nordre Aker.

Vil du eller din organisasjon bidra kan du registrere deg på www.elvelangs.no, og aller helst innen 1. juni.

Du kan også ta kontakt med Liv Husby i Bydel Nordre Aker, eller Andreas Fætten i Bydel Sagene om du lurer på noe.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...