Sagene Avis

Nå kan du selv melde din interesse for å bli vaksinert

Bydel Sagene lanserer nå et elektronisk skjema hvor du kan melde din interesse for å få vaksinen. Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

I løpet av et par uker vil også en løsning for timebestilling være på plass.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 15.02.2021 kl 15:51

BYDEL SAGENE: Oslo kommune lanserer i dag, mandag 15. februar, et elektronisk skjema som gir innbyggerne mulighet til å registrere sin interesse for å ta koronavaksinen.

Dette starter som et pilotprosjekt i Bydel Sagene og i Bydel Nordstrand.

– På den måten forsikrer vi oss om at vi har riktig informasjon om innbyggerne, og gir innbygger mulighet til å gi oss informasjon vi ikke har fra før. Dette vil gjøre jobben med å nå ut til hver enkelt innbygger enklere og raskere, som igjen vil føre til en mer effektiv vaksineringsprosess, informerer bydelsadministrasjonen til Sagene Avis.

Jobber også med timebestilling

Skjemaet gir også mulighet til å registrere om du har underliggende sykdommer, om du har hatt alvorlige allergiske reaksjoner, behov for tegnspråk-tolk og om du har mulighet til å komme deg til vaksinasjonsstedet selv.

Det jobbes samtidig med en løsning for online timebestilling av vaksinasjonstime. Dette vil fungere slik at man får en melding fra bydelen med en link for booking av time når det blir din tur i køen. Bydelen vil fortsatt følge prioriteringslisten.


– Når bookingløsningen er klar slipper altså bydelene å ringe rundt til hver enkelt innbygger for å booke time på vegne av dem, men får mulighet til å fokusere på de innbyggerne som det kan være vanskeligere å nå. Dette gjør det mulig å være mer fleksibel med vaksineringen når og om det blir endringer i antall vaksinedoser i Oslo kommune.

Timebestillingen vil trolig være klar i løpet av cirka to uker.

Derfor ønsker kommunen en slik løsning

Oslo kommune ønsker at innbyggerne skal registrere seg av ulike årsaker:

  • De vil vite hvilke innbyggere som ønsker å vaksinere seg
  • De forsikrer seg om at de har riktig informasjon om deg
  • Du kan gi dem informasjon om deg selv som de ikke har fra før, for eksempel tidligere alvorlige allergiske reaksjoner, prioriterte sykdommer/tilstander, behov for tegnspråktolk,
  • De får vite om de kan kommunisere med deg digitalt og om du foretrekker e-post eller sms
  • Du får mulighet til å velge vaksinetidspunkt når det er din tur til å vaksinere deg
  • Når innbyggerne registrerer vaksineønske og bestiller vaksinetime selv, får Oslo kommune frigjort tid til å kontakte de som ønsker vaksine, men som trenger hjelp til å bestille time

Disse kan melde sin interesse nå

En melding med lenke til skjemaet ble sendt ut til målgruppen 74-85 år under lansering i dag.


Det elektroniske skjemaet følger prioriteringsgruppene, så det er med andre ord ikke alle som kan melde sin interesse foreløpig.

På nåværende tidspunkt er det disse personene som kan melde sin interesse:

  • Personer over 85 år som ikke er vaksinert
  • Personer mellom 75 og 84 år
  • Personer som oppholder seg i Oslo, men ikke har folkeregistrert adresse her

Bydelsadministrasjonen påpeker at det er mulig dette endrer seg etter hvert, slik at alle aldersgrupper kan melde sin interesse samtidig. Lokalavisa kommer tilbake med mer informasjon om dette.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...