ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Nå kan du selv melde din interesse for å bli vaksinert

Bydel Sagene lanserer nå et elektronisk skjema hvor du kan melde din interesse for å få vaksinen. Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

I løpet av et par uker vil også en løsning for timebestilling være på plass.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 15.02.2021 kl 15:51

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

BYDEL SAGENE: Oslo kommune lanserer i dag, mandag 15. februar, et elektronisk skjema som gir innbyggerne mulighet til å registrere sin interesse for å ta koronavaksinen.

Dette starter som et pilotprosjekt i Bydel Sagene og i Bydel Nordstrand.

– På den måten forsikrer vi oss om at vi har riktig informasjon om innbyggerne, og gir innbygger mulighet til å gi oss informasjon vi ikke har fra før. Dette vil gjøre jobben med å nå ut til hver enkelt innbygger enklere og raskere, som igjen vil føre til en mer effektiv vaksineringsprosess, informerer bydelsadministrasjonen til Sagene Avis.

Jobber også med timebestilling

Skjemaet gir også mulighet til å registrere om du har underliggende sykdommer, om du har hatt alvorlige allergiske reaksjoner, behov for tegnspråk-tolk og om du har mulighet til å komme deg til vaksinasjonsstedet selv.

Det jobbes samtidig med en løsning for online timebestilling av vaksinasjonstime. Dette vil fungere slik at man får en melding fra bydelen med en link for booking av time når det blir din tur i køen. Bydelen vil fortsatt følge prioriteringslisten.

ANNONSE

– Når bookingløsningen er klar slipper altså bydelene å ringe rundt til hver enkelt innbygger for å booke time på vegne av dem, men får mulighet til å fokusere på de innbyggerne som det kan være vanskeligere å nå. Dette gjør det mulig å være mer fleksibel med vaksineringen når og om det blir endringer i antall vaksinedoser i Oslo kommune.

Timebestillingen vil trolig være klar i løpet av cirka to uker.

Derfor ønsker kommunen en slik løsning

Oslo kommune ønsker at innbyggerne skal registrere seg av ulike årsaker:

  • De vil vite hvilke innbyggere som ønsker å vaksinere seg
  • De forsikrer seg om at de har riktig informasjon om deg
  • Du kan gi dem informasjon om deg selv som de ikke har fra før, for eksempel tidligere alvorlige allergiske reaksjoner, prioriterte sykdommer/tilstander, behov for tegnspråktolk,
  • De får vite om de kan kommunisere med deg digitalt og om du foretrekker e-post eller sms
  • Du får mulighet til å velge vaksinetidspunkt når det er din tur til å vaksinere deg
  • Når innbyggerne registrerer vaksineønske og bestiller vaksinetime selv, får Oslo kommune frigjort tid til å kontakte de som ønsker vaksine, men som trenger hjelp til å bestille time

Disse kan melde sin interesse nå

En melding med lenke til skjemaet ble sendt ut til målgruppen 74-85 år under lansering i dag.

ANNONSE

Det elektroniske skjemaet følger prioriteringsgruppene, så det er med andre ord ikke alle som kan melde sin interesse foreløpig.

På nåværende tidspunkt er det disse personene som kan melde sin interesse:

  • Personer over 85 år som ikke er vaksinert
  • Personer mellom 75 og 84 år
  • Personer som oppholder seg i Oslo, men ikke har folkeregistrert adresse her

Bydelsadministrasjonen påpeker at det er mulig dette endrer seg etter hvert, slik at alle aldersgrupper kan melde sin interesse samtidig. Lokalavisa kommer tilbake med mer informasjon om dette.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE