ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Nå kommer biskopen til Sagene

BISPEVISITAS: Biskopen i Oslo, Kari Veiteberg, kommer til Sagene og Iladalen menighet. Foto: Janina Lauritsen

Programmet strekker seg fra tirsdag til søndag, med blant annet gudstjeneste, konsert og nabolagsmiddag.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 20.10.2019 kl 13:17

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE/ILA: Minst hvert åttende år kommer biskopen på besøk i hver menighet/sogn.

Tirsdag 22. til søndag 27. oktober, skal Oslos biskop Kari Veiteberg besøke Sagene og Iladalen menighet.

Her er programmet:

Tirsdag 22. oktober

Orgelkonsert med tidebønn, i Sagene kirke, klokken 13.00:

«Musikken som kantor Stein Skøyeneie skal spille denne formiddagen, er først og fremst Beethovens
orgelverker. De er få, men til gjengjeld meget vakre og veldig tidstypiske. Orgelet var nok ikke Ludwigs instrument, men at han hadde kjennskap til det, viser disse verkene med
tydelighet. Det blir dessuten plass til et par transkripsjoner, det vil si musikk komponert for andre instrumenter eller orkester og seinere omskrevet for orgel. Vi kan røpe noe om et måneskinn... Som en kontrast til Beethovens musikk skal Stein spille den svenske komponisten Lars-Erik Larssons to orgelverker preludium og postludium.» står det i programmet.

ANNONSE

Biskopen vil framføre sin hilsen og møter menigheten ved kirkekaffen.

Torsdag 24. oktober

Samtalecafé i Ila kirke med kveldsmat, klokken 19.00:

Samtalecaféen på torsdager i Ila kirke er inspirert av Marcus Borg som skrev boka «Gjenoppdag
kristendommen». Det starter kl. 19 med innledning over et tema i menighetssalen i Ila kirke, så blir det en «café» der det inviteres til samtale rundt hvert bord. Det er ikke påmelding, og en behøver ikke være med på alle samlingene.

Tema på de ulike torsdagene i høst er hentet fra Fadervår-bønnene, og denne torsdagen, når biskopen er på besøk, er temaet:

«La ditt rike komme. Tør jeg be den bønnen dristig - hva kan skje? La din vilje skje på jorden som i himmelen. Eller kanskje bare hvis det gagner meg og mine?»

ANNONSE

Det er sokneprest Knut Rygh (som har oversatt Marcus Borgs bok), sammen med diakon Anne Marie Sverdrup som er ansvarlig for caféen, og biskopen med følge bidrar med hilsen og samtale rundt bordet.

Åpent for alle.

Fredag 25. oktober

Byvandring for Gud og hvermann og nabolagsmiddag.

Lokalhistoriker Gro Røde vil vandre og fortelle for alle som vil, sammen med biskop Kari Veiteberg. Byvandringen starter fra Sagene kirke kl. 15.30 og vil ende opp i Ila kirke kl. 17. Der kan de som ønsker få bli med på nabolagsmiddag i menighetssalen, der man samles rundt middagsbordet og spiser med ukjente, som blir kjente, naboer i løpet av middagen. Maten lages fra kirkens egen klosterhage.
Begge deler er gratis og åpent for alle.

Søndag 27. oktober

Visitasgudstjeneste i Sagene kirke klokken 11.00:

ANNONSE

Med biskop Kari Veiteberg, prost Marit Bunkholt, menighetens prester og frivillige. Kor og forsangergruppe.

Etter festgudstjenesten går alle i samlet flokk ned til kirkekaffe i menighetssalen i Ila kirke. Kirkekaffen starter kl. 13. Visitasforedrag av biskop Kari Veiteberg under kirkekaffen.

Bispevisitas

Bispevisitas er et institusjonalisert og rettslig ordnet besøk av biskopen i bispedømmets menigheter. Etter nytt visitasreglement for Den norske kirke fastsatt i 2012, skal bispevisitas holdes minst hvert åttende år i hver menighet/sogn. Den varer gjerne 3–6 dager.

Formålet med bispevisitasen er å støtte, inspirere og veilede menigheter og ansatte, og gjøre kirkens nærvær synlig i lokalsamfunnet.

Biskopen skal ved visitasen legge vekt på forkynnelsen i sognet. Ved dette skal biskopen gi støtte til menighetenes virksomhet og styrke menighetene. Sammen med menighetsråd og ansatte skal biskopen gå inn i et felles arbeid for å prøve menighetslivet på Bibelen og kirkens bekjennelse, og inspirere til frimodighet og fornyelse. Menighetens arbeid skal også vurderes opp mot de planer som foreligger fra kirkelige organer. Biskopen deltar i gudstjenester, har møte med menigetsråd og fellesråd og den kirkelige staben. Det er vanlig at biskopen besøker skoler og øvrige institusjoner i lokalsamfunnet. Det er også blitt alminnelig med bedriftsbesøk og kontaktmøter med ulike frivillige organisasjoner og andre kirker og trosamfunn.

Kilde: Store norske leksikon

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE