ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Fra pop-up til butikk og kunstgalleri:

Nå kommer det enda flere tilbud her

Denne helgen blir det både vanlig butikk, og pop-up marked i overetasjen. Foto: Stella Oter Lindeberg

Trine Rode Kristiansen startet pop-up bruktmarked i fjor - nå er butikken åpen hver helg, og utvides med både kunstsalg og vinkurs.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE: Trine har jobbet med salg og markedsføring i store selskaper i mange år, men nå har hun funnet tilbake til røttene, nemlig kunst, kultur og små gleder.

Pengene er det ikke så viktig med, men servicen og tilbudene skal det ikke stå på.

Håndlaget keramikk Foto: Stella Oter Lindeberg

Utvidelser på løpende bånd

Lokalet, som ligger i Sagveien 23 C, skulle egentlig bare være butikk én dag i måneden. Nå kan man få kjøpt antikviteter og bruktvarer hver helg, hver måned kan man leie seg en plass i overetasjen for å selge egne skatter, og kunst fra kjente og ukjente pryder veggene.

3. og 4. september blir det stelt i stand både vernissasje og vinkurs for første gang, og Trine har ingen planer om å stoppe med utvidelsene.

ANNONSE

- Pop-upen var jo egentlig et koronatiltak for å dekke husleia til bedriften jeg har i andre etasje, og det ble en veldig interesse, med over 400 som var innom på én dag. Dessverre måtte vi stenge etter noen få måneder, også på grunn av korona, men nå er det åpent igjen! Jeg håper etter hvert å få mulighet til å holde butikken åpen i ukedagene også.

Og den andre bedriften det er snakk om, er en kundeserviceskole, så Trine vet hvordan man lager god stemning i butikken, noe hun blant annet gjør med vafler og kaffe.

Selv er hun opptatt av at dette ikke er et loppemarked, fordi her er skattene allerede plukket ut, og hun anslår at hun bruker rundt 25 timer i uka på å kuratere varene, i tillegg til alt annet som må gjøres. Noe kommer fra hennes egen samling, annet fra familie og bekjente, og en del kjøper hun, men akkurat hvor, det er hemmelig. Hun har alt fra 300 år gamle bord, til nesten nye luksusvesker, men det viktigste er at det er brukt.

– Her er det noe for alle, i alle former, farger og prisklasser. Jeg er veldig glad i gjenbruk, og tenker at hvis man kan bruke noe på nytt, så burde man gjøre det. Jeg har alltid samlet på mye fint, og synes det er utrolig synd om man bare skal kaste det.

Trine presiserer at alle er velkomne her, inkludert hunder. Eller, spesielt hunder.

ANNONSE

Multikunstner

Stian har laget både skiltet og maleriet i bakgrunnen. Foto: Stella Oter Lindeberg

I begynnelsen var det mest klær og småting som ble solgt hos Trine, men det blir stadig mer variasjon, og nå er butikken nesten som et lite galleri. Flere lokale kunstnere stiller ut og selger verkene sine her, og blant dem er Stian Kallander, driftslederen i bygget. Stian er opprinnelig tømrer, og er glad i å lage ting, enten det er hyller eller malerier.

- Jeg har alltid vært glad i å tegne, og har styra litt med det, men så kom korona, og jeg måtte ha noe å gjøre. Jeg har bestandig lagd ting, men aldri for å selge. Bare til meg selv, og noen julegaver, da. Det er moro å få denne muligheten her.

– Er du sånn klassisk ydmyk kunstner?

ANNONSE

- Hahaha, man skal jo ikke skryte, sier han beskjedent. Jeg kaller jo ikke meg selv kunstner heller, jeg sier bare at jeg er handy, jeg.

Stian lager alt fra skilt, til stearinlys-lykter og malerier, og er en av kunstnerne man får sett på den kommende vernissasjen. Vinkurs blir det også for første gang den samme helgen, og i denne omgangen er det champagne som er fokuset.

- Da kan man handle og kose seg, også er det et par timer med champagnesmaking på lørdagen. Han som leder det er profesjonell, og veldig flink. Det blir bra!

Den skjulte skatten

Antakeligvis den dyreste krakken Trine har sittet på. Foto: Stella Oter Lindeberg

Trine har mye spennende i butikken, men det mest unike må være denne krakken – børskrakken, som hun kaller den.

ANNONSE

- Denne er fra Krogenæs møbler, og vi hadde sånne på hytta. Den er skikkelig solid, og jeg tror du nesten må brenne den for å ødelegge den. Jeg har hatt den stående i butikken en stund til 200 kr, men ingen har vært interessert. Så jeg googlet for å finne ut hvor mye man pleier å betale for en sånn. Kan du gjette hva de går for?

– Oj, jeg vet ikke. 10.000?

– Nei, men du er nærmere enn alle andre jeg har spurt! 36.000, og jeg fant en til 41.000 også.

Nå er Trine veldig usikker på hva hun skal gjøre med den, utenom å være fascinert av den skyhøye prislappen.

- Nå kan jeg liksom ikke selge den for 200 kr lenger. Jeg vet ikke helt, kanskje jeg skal ta den med til Blomqvist?

Tør du å komme med et bud?
[popup1][/popup1]

Her finner du Facebooksiden til brukthandelen, hvor du får lest mer om vinkurs og vernissasje.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE