Sagene Avis

Nå lager de honning på taket av kjøpesenteret

80.000 bier bor nå på taket av shoppingsenteret. Foto: STORO STORSENTER

Her bor det nå 80.000 bier.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 25.05.2018 kl 09:17

STORO:– Etableringen av Storo biegård bidrar til å redde biebestanden. De siste årene har man verden over opplevd massiv biedød, et stort problem fordi biene har en svært viktig funksjon i økosystemet, sier senterdirektør Unni Merethe Aaasgaard i sak på egen hjemmeside.

80 kilo honning

Gjennom sesongen skal biene produsere hele 80 kilo med honning.

- Det er demokrati i kuben og biene kommuniserer med hverandre gjennom en biedans. Biene har mange ulike funksjoner. Noen er vaktbier, andre er speide eller trekkbier. Det er de som henter pollen og nektar. I tillegg finnes det pleiebier, det er de som steller eggene fra dronningen, forklarer birøkter Alexander Du Rietz.

Han fortsetter:

– I kubene finner man også noen hundre såkalte droner – som er hanbiene. Deres eneste funksjon er å befrukte de unge dronningene. I tillegg skal det utføres renhold, fôring av yngel og voksproduksjon i kubene og alle har nok å gjøre i det fascinerende samfunnet en bikube må sies å være.


Birøkter Alexander Du Rietz. Foto: STORO STORSENTER

Bier på vift

Biene flyr inntil tre kilometer ut fra kuben sin og vil hente pollen og nektar i hele nærområdet – fra boligområdene oppe på Grefsen, rundt om i Nydalen, på Sinsen og ned til Grunerløkka og Botanisk hage på Tøyen.

Dronningen

Og dronningen er sjefen i kuben.

– Hun er øverstkommanderende, forklarer Alexander mens han blåser litt røyk fra røykpusteren ned mot kuben. Da roer biene seg.

– Men det interessante er hvis de andre biene ikke er fornøyd med dronningen, at hun ikke legger nok egg, så avsetter de henne rett og slett, og kroner en ny dronning blant de beste ung-dronningene i kuben. Det er hardt og brutalt, men det er naturens gang.


De lager honning, biene, og nå har de flyttet inn på taket til Storo Storsenter. Foto: STORO STORSENTER

HER KAN DU LESE HELE SAKEN FRA STORO STORSENTERS EGEN HJEMMESIDE

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...