ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Nå lager de honning på taket av kjøpesenteret

80.000 bier bor nå på taket av shoppingsenteret. Foto: STORO STORSENTER

Her bor det nå 80.000 bier.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 25.05.2018 kl 09:17

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

STORO:– Etableringen av Storo biegård bidrar til å redde biebestanden. De siste årene har man verden over opplevd massiv biedød, et stort problem fordi biene har en svært viktig funksjon i økosystemet, sier senterdirektør Unni Merethe Aaasgaard i sak på egen hjemmeside.

80 kilo honning

Gjennom sesongen skal biene produsere hele 80 kilo med honning.

- Det er demokrati i kuben og biene kommuniserer med hverandre gjennom en biedans. Biene har mange ulike funksjoner. Noen er vaktbier, andre er speide eller trekkbier. Det er de som henter pollen og nektar. I tillegg finnes det pleiebier, det er de som steller eggene fra dronningen, forklarer birøkter Alexander Du Rietz.

Han fortsetter:

– I kubene finner man også noen hundre såkalte droner – som er hanbiene. Deres eneste funksjon er å befrukte de unge dronningene. I tillegg skal det utføres renhold, fôring av yngel og voksproduksjon i kubene og alle har nok å gjøre i det fascinerende samfunnet en bikube må sies å være.

ANNONSE

Birøkter Alexander Du Rietz. Foto: STORO STORSENTER

Bier på vift

Biene flyr inntil tre kilometer ut fra kuben sin og vil hente pollen og nektar i hele nærområdet – fra boligområdene oppe på Grefsen, rundt om i Nydalen, på Sinsen og ned til Grunerløkka og Botanisk hage på Tøyen.

Dronningen

Og dronningen er sjefen i kuben.

– Hun er øverstkommanderende, forklarer Alexander mens han blåser litt røyk fra røykpusteren ned mot kuben. Da roer biene seg.

– Men det interessante er hvis de andre biene ikke er fornøyd med dronningen, at hun ikke legger nok egg, så avsetter de henne rett og slett, og kroner en ny dronning blant de beste ung-dronningene i kuben. Det er hardt og brutalt, men det er naturens gang.

ANNONSE

De lager honning, biene, og nå har de flyttet inn på taket til Storo Storsenter. Foto: STORO STORSENTER

HER KAN DU LESE HELE SAKEN FRA STORO STORSENTERS EGEN HJEMMESIDE

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE