ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Har du sett disse?

Nå leier NSB ut 250 biler for en femmer i minuttet

Slik ser Din Bybil fra NSB ut. Foto: NSB

Det statlige togselskapet vil at flere skal kvitte seg med bilen sin. Nå har de lansert en ny transportløsning.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 03.01.2019 kl 16:29

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: 3. januar fikk Oslo et helt nytt transporttilbud, Din Bybil, der mobilen er nøkkelen til 250 elbiler som koster fem kroner minuttet. NSB vil gjøre det enklere for folk å kvitte seg med bilen sin, skriver selskapet selv i en pressemelding.

Din Bybil, som er levert av NSB og danske GreenMobility, er Norges første såkalte «fri flyt» bildelingstjeneste. De 250 bybilene er plassert i Oslos gater, og er klare til bruk.

Din Bybil-appen viser til enhver tid hvor det står en ledig bil. Du låser opp bilen med appen og kan kjøre hvor som helst. Når turen er over, parkerer du innenfor sonen, og du betaler for minuttene du har kjørt. Parkering er gratis, opplyser NSB.

LES OGSÅ: Slik vil byrådet friste flere til å bli bildelere

Vil bidra til færre biler

Synne Homble. Foto: Mads Kristiansen / NSB

ANNONSE

– Dette er en stor dag for oss. Din Bybil er en viktig brikke i NSB-konsernets satsing på å tilby kundene reiser hele veien fra dør til dør, ikke bare til og fra stasjonen eller holdeplassen, sier Synne Homble, konserndirektør for Mobilitet og Reiseliv i NSB-konsernet, i en pressemelding.

– NSB-konsernet omfatter fra før både tog og busselskapet Nettbuss, og nå fornyer vi konsernet og utvider med nye kundevennlige løsninger. Vi ønsker å bidra til at det skal bli lettere å klare seg uten egen bil, fortsetter Homble.

Et eget selskap, NSB Bybil AS, er dannet for å drifte bybilene. Daglig leder i NSB Bybil, Espen Dyb Løvold, sier de skal gjøre sitt beste for at Din Bybil blir et positivt miljøbidrag til byen.

Espen Dyb Løvold, sjef for Din Bybil i NSB. Foto: Mads Kristiansen / NSB

– Vi vil lage en bildelingstjeneste som Oslofolk elsker. Mange bruker bare bilen sin en gang iblant. Vi vil gjøre det enklere for folk å kvitte seg med bilen, og heller kombinere kollektivtransport med Din Bybil når du trenger det. Hvis vi lykkes blir det færre fossilbiler og bedre plass i byen vår, sier Espen Dyb Løvold.

ANNONSE

Fem kroner minuttet

Bilene er den nyeste modellen av Renault Zoe. For å leie Din Bybil betaler du fem kroner minuttet, 749 kroner for én dag, eller 1499 kroner for 1200 minutter i måneden.

Parkering, strøm og forsikring er inkludert. Din Bybil har ansvars- og ulykkesforsikring, samt kasko- og tyveriforsikring. Du kan melde inn skader du finner på bilen før du starter turen.

Fakta

Om Din Bybil:

• GreenMobility er et dansk gründerselskap etablert i 2016, og tilbyr 400 bybiler i København. Tjenesten har 30 000 brukere.

• NSB-konsernet signerte en franchiseavtale med GreenMobility om å tilby Din Bybil i Norge sommeren 2018.

• I København sparte GreenMobility byen for 350 tonn CO2 i 2017, sammenliknet med hvis brukerne hadde kjørt med fossilbiler istedenfor.

• Interne brukerundersøkelser indikerer at rundt fem prosent av brukerne i København har solgt bilen sin etter at GreenMobility kom på markedet, uten å kjøpe ny. Det betyr 750 færre biler i København.

• NSB-konsernet ser på muligheten til å tilby samme eller liknende tjenester andre steder i Norge etter hvert.

Parkeringssone

Parkeringssonen dekker Ring 3 og litt til. Du kan parkere innenfor sonen på alle offentlige parkeringsplasser som ikke har tidsbegrensning, deriblant beboerparkering, samt på «Hotspot» parkeringsplasser.

ANNONSE

Hotspots, som er reserverte parkeringsområder med lademuligheter, finner du ved Vulkan, Vika, Filipstad, Fornebu, Nydalen, Schweigaardsgate, Paleet, Byporten og Colosseum. NSB jobber med å etablere flere hotspots.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE