Sagene Avis

Byrådet innfører flere tiltak:

Nå må serveringsstedene stenge tidligere

Oslo kommune og byrådet innfører ytterligere tiltak Foto: Karl Andreas Kjelstrup (arkivfoto)

Ut ifra Næringsetatens observasjoner denne helgen, er det tilnærmet umulig å unngå at gjester under alkoholpåvirkning er i kontakt med hverandre innenfor 1 meter.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 15.03.2020 kl 18:34

OSLO: Byrådet og Oslo kommune har søndag 15. mars innført ytterligere tiltak for å hindre spredning av koronaviruset.

Alle serveringssteder må framover stenge senest klokken 21.00 og alkoholserveringen må opphøre klokken 20.30. I tillegg innskrenkes muligheten til å gjennomføre besøk til helsehus og sykehjem.

Oslo kommune har siden 11. mars satt kriseberedskap på høyeste nivå, og sender ut daglige oppdateringer over tiltak mot spredning av koronasmitte.

Forholdt seg ikke til avstandskravet

Næringsetaten i Oslo kommune gjennomførte lørdag kveld og natt til søndag observasjoner på over 200 serveringssteder i Oslo. Mange serveringssteder med skjenkebevilling holdt åpent, og det var et stort innslag av steder som ikke hadde satt inn tiltak for å overholde avstandskravet på 1 meter. 20 steder ble anmodet om å stenge på bakgrunn av at de ikke forholdt seg til avstandskravet.

Næringsetaten tror det er store mørketall med tanke på hvor mange steder som unnlater å følge reglene. Ut ifra Næringsetatens observasjoner fredag og lørdag kveld er det tilnærmet umulig å unngå at gjester under alkoholpåvirkning er i kontakt med hverandre innenfor 1 meter.


– På bakgrunn av kontrollen innfører vi nå begrensninger i åpningstider for alle serveringssteder i Oslo. Serveringsstedene må stenge senest klokken 21.00 og avslutte alkoholserveringen klokken 20.30. Det vil kontinuerlig bli vurdert enda strengere tiltak. Vi må gjøre det vi kan for å unngå smitte, og jeg forventer at serveringsstedene og kundene forholder seg til reglene vi fastsetter, sier byrådsleder Raymond Johansen i en pressemelding.

De nye reglene gjelder fra søndag 15. mars og kommer i tillegg til eksisterende regler om at kun serveringssteder som serverer mat og legger til rette for at gjestene holder minst 1 meters avstand, kan holde åpent. I Oslo betyr det at alle utesteder som ikke har bordservering og eget kjøkken, skal holde helt stengt.

Serveringssteder uten skjenkebevilling er ikke omfattet. Serverings- og skjenkesteder som driver take-out-virksomhet, kan fremdeles servere mat til take-out eller levering frem til normal åpningstid så fremt det ikke oppholder seg gjester i lokalet etter klokken 21.00. Serveringssteder som driver take-out-virksomhet, kan fremdeles servere mat til take-out eller levering uavhengig av bordserveringsmuligheten.

Begrenser besøk på helsehus og sykehjem

Byrådet og Oslo kommune har besluttet å stenge de fire helsehusene i Oslo kommune og alle 38 sykehjem for besøkende. Kun strengt nødvendige besøk, for eksempel til terminale beboere, vil være mulig og må avtales på forhånd.

En beboer ved Ellingsrudhjemmet døde tidligere i uken, og er i etterkant bekreftet smittet av koronaviruset. Prøvesvaret kom lørdag 14. mars. Byrådsleder Raymond Johansen uttrykker medfølelse med de etterlatte etter dødsfallet på Ellingsrudhjemmet:


– Dette gjør sterkt inntrykk, og mine tanker går til familien og pårørende, sier Johansen.

På samme avdeling på Ellingsrudhjemmet er to andre beboere 14. mars bekreftet smittet, og det er i tillegg tatt prøver av fem andre beboere. Det arbeides for å avgrense smitten, og ivareta beboere, pårørende og medarbeidere. Alle avdelingene på langtidshjemmet er isolert fra hverandre. På den berørte avdelingen er syv beboere isolert og observeres. De øvrige beboerne observeres for symptomer og dersom de utvikler symptomer blir de testet.

Alarmtelefonen

Alarmtelefonen for barn og unge, telefonnummer 116 111, har døgnåpent i Oslo. Telefonen er til for barn og unge som opplever vold i hjemmet, er utsatt for overgrep, er redd for tvangsgifte eller opplever andre akutte og vanskelige situasjoner.

Voksne som er bekymret for barn og unge, eller har mistanke om at de utsettes for vold og overgrep, kan også ringe Alarmtelefonen. Utsatte barn og unge kan få det vanskeligere når skoler og barnehager stenger, og alle oppfordres til å følge ekstra nøye med på barn rundt seg. Alarmtelefonen er gratis og er rustet for eventuell ekstra pågang.

Les mer om Alarmtelefonen her

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...