Sagene Avis

Nå øker antallet passasjerer i kollektivtransporten

Ruter sine busser og trikker holder framdørene stengt for å verne sjåførene mot eventuell koronasmitte. Foto: Heiko Junge / NTB

Alle dager forrige uke tangerte uka før og spesielt på fredag og lørdag. Det mener Ruter kan skyldes "Black Friday".

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

OSLO: Siden det ble innført påbud om hjemmekontor i Oslo i slutten av oktober har pilene pekt én vei. Inntil sist uke forsvant flere og flere av passasjerene fra kollektivtransporten. Nå er imidlertid passasjertallene på vei opp.

Ruter mener økningen kan skyldes "Black Friday"

6,5 prosent økning

Tall fra kollektivselskapet viser at passasjerandelen lå på 53 prosent av en "normaluke". Økningen var på 6,5 prosent fra uka før og er det høyeste tallet på flere uker. Totalt var det rundt 3,1 millioner påstigende passasjerer i uke 48, inkludert gamle Akershus (nå Viken).

Alle dager i forrige uke var det flere passasjerer enn uka før. Økningen var spesielt stor fredag og lørdag. Det mener Ruter kan skyldes "Black Friday".

Fredag i forrige uke var andelen 55 prosent av normalen, som var en økning på fem prosentpoeng fra uke 47. Endringen var imidlertid størst på søndag med en økning på 15 prosentpoeng. Dermed var nivået på 65 prosent av normalen.


Utvikling i passasjerer i kollektivtransporten. Foto: Ruter / skjermbilde

I rapporten kommer det frem at det er busslinjene 20, 37, 21, 31 og 100 som betjener flest påstigende passasjerer. Rundt 15 prosent av alle de reisende, uavhengig av driftsart og linje, er med de nevnte linjene.

Få overskridelser

Det har vært få overskridelser i kapasiteten i høst. Spesielt etter at det ble innført påbud om hjemmekontor, har det vært få.

– I uke 48 var det 73 strekninger med kapasitetsoverskridelser og dette utgjorde ca. 0,00% av alle strekninger, skriver Ruter i rapporten sin.


Det er imidlertid en økning på nesten 16 prosent fra uka før.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...