Sagene Avis

Sagene Avis

Nå ser de fremover hos Hønse-Lovisa

Styreleder Bendik Romstad ønsker velkommen tilbake på Hønse-Lovisa. Foto: Cecilie Sunde Lien

Hverdagen er omsider tilbake også i Hønse-Lovisas hus, som har flere nyheter i ermet: Hjemmelaget is, sandwich-samarbeid, og en planlagt utvidelse av «suppe og historie» – med podcast.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 22.05.2020 kl 11:06

SAGENE: Bendik Romstad og Anne Gravingen tok med seg «Anne på landet»-konseptet inn i Hønse-Lovisas hus for ett år siden. Siden har det vært et populært stoppested langs Akerselva, og nå har de endelig gått tilbake til faste åpningstider.

– Her kan man sitte i sola og kose seg og høre på elvebrusen, sier styreleder Romstad.

Uteservering hos Hønse-Lovisa. Foto: Cecilie Sunde Lien

Nye rutiner

– Mens det var på det strengeste holdt vi stengt i noen uker. I påsken hadde vi åpent, men som en kiosk med disken i døren. Sånn fungerte det i noen uker, men da det ble én-metersregel åpnet vi dørene helt opp igjen.

Åpningstidene er tirsdag-søndag fra klokken 11-18. Men i juni håper de å kunne ha lengre åpningstider når det er fint vær og folk. Hønse-Lovisa har stort fokus på uteservering, og forteller de merker folks nye rutiner.

– Vi ser at flere folk går på tur langs elva og vil ha vaffel og suppe på dagen, eller folk med hjemmekontor som kommer hit og spiser lunsj. På ettermiddagen vil folk ha en enkel middag eller ta seg noen øl med venner etter jobben. Det syns vi det er hyggelig at folk gjør, sier Romstad.

Hønse-Lovisas hus. Foto: Cecilie Sunde Lien

Foreløpig en forsiktig drift

Hønse-Lovisa har hatt en forsiktig drift siden de åpnet opp igjen, både med vasking og avstand. I lokalet finner man flere påminnelser om å holde én meter avstand.

Det meste er hjemmelaget hos «Anne på på landet». Foto: Cecilie Sunde Lien

– Det er viktig at det er trygt for de som kommer på besøk og for de ansatte. Vi har gått over til engangsprodukter sånn at de ansatte i mindre grad skal ta på det folk bruker. Bestikk kommer singelpakket og suppe serveres i pappkopper. Også er det viktig at folk holder avstand, men det virker det som at de fleste er innforstått med.

Til og med i den krevende perioden de har vært inne i, har de holdt seg til konseptet sitt med servering av hjemmelaget mat.

– Vi lager alt for hånd her. Det er tidskrevende, men det har vi holdt på selv om det har vært en krevende stund for oss. Der har vi ikke tatt noen snarveier, sier Romstad.

– Det har vært mye usikkerhet rundt om vi klarer å holde åpent eller ikke, men nå føler jeg den usikkerheten er over. Forutsigbarhet er både viktig for de ansatte og vi som driver.

Foto: Cecilie Sunde Lien

Nytt tilbud med hjemmelaget is

Det er spennende nyheter på gang i virksomheten, «Anne på landet» har nemlig begynt å eksperimentere med is.

– På is-fronten skjer det gøyale ting. Vi har begynt å lage vår egen saftis hvor vi blander gode frukter og safter og blomster. De dagene det regner og vi har mindre å gjøre lager vi is. Det er et slikt gøyalt overskuddsprosjekt. I tillegg har vi tatt inn «Sandwich Brothers» som er et prosjekt vi har valgt å støtte.

Vil fortsette med «suppe og historie»

Bendik Romstad har drevet «Anne på landet»-konseptet sammen med Anne Gravingen i Hønse-Lovisas hus i ett års tid. Foto: Cecilie Sunde Lien

Et aktivt dagtid-arrangement på Hønse-Lovisa har vært «suppe og historie». Da kommer det folk til lokalet og forteller historier. Historiene er relevant til Sagene og har tidligere vært om sagmesterboligen og Oskar Braaten.

– Det måtte vi slutte med på grunn av korona, men vi håper å fortsette med det til høsten. Det har vært veldig populært, så vi vurderer å flytte det til et større lokale. Da er det lettere å opprettholde forholdsreglene i samfunnet. Men vi vil fortsatt servere suppe. Vi ser også på muligheten til å lage podcast ut av konseptet.

– Vi håper jo at det er mange som vil stikke innom de flotte perlene i nærområdet, så får vi hjulene enda bedre i gang. Og at folk tenker at det er denne sommeren de skal ta den fine turen langs Akerselva og stoppe innom her. Det er jo sånn det har blitt nå, og at folk får gjort de tingene de har drømt om lenge.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...