Nå ser de fremover hos Hønse-Lovisa
Hverdagen er omsider tilbake også i Hønse-Lovisas hus, som har flere nyheter i ermet: Hjemmelaget is, sandwich-samarbeid, og en planlagt utvidelse av «suppe og historie» – med podcast.
Publisert: 22.05.2020 kl 10:50
Sist oppdatert: 22.05.2020 kl 11:06
SAGENE: Bendik Romstad og Anne Gravingen tok med seg «Anne på landet»-konseptet inn i Hønse-Lovisas hus for ett år siden. Siden har det vært et populært stoppested langs Akerselva, og nå har de endelig gått tilbake til faste åpningstider.
– Her kan man sitte i sola og kose seg og høre på elvebrusen, sier styreleder Romstad.
Nye rutiner
– Mens det var på det strengeste holdt vi stengt i noen uker. I påsken hadde vi åpent, men som en kiosk med disken i døren. Sånn fungerte det i noen uker, men da det ble én-metersregel åpnet vi dørene helt opp igjen.
Åpningstidene er tirsdag-søndag fra klokken 11-18. Men i juni håper de å kunne ha lengre åpningstider når det er fint vær og folk. Hønse-Lovisa har stort fokus på uteservering, og forteller de merker folks nye rutiner.
– Vi ser at flere folk går på tur langs elva og vil ha vaffel og suppe på dagen, eller folk med hjemmekontor som kommer hit og spiser lunsj. På ettermiddagen vil folk ha en enkel middag eller ta seg noen øl med venner etter jobben. Det syns vi det er hyggelig at folk gjør, sier Romstad.
Foreløpig en forsiktig drift
Hønse-Lovisa har hatt en forsiktig drift siden de åpnet opp igjen, både med vasking og avstand. I lokalet finner man flere påminnelser om å holde én meter avstand.
– Det er viktig at det er trygt for de som kommer på besøk og for de ansatte. Vi har gått over til engangsprodukter sånn at de ansatte i mindre grad skal ta på det folk bruker. Bestikk kommer singelpakket og suppe serveres i pappkopper. Også er det viktig at folk holder avstand, men det virker det som at de fleste er innforstått med.
Til og med i den krevende perioden de har vært inne i, har de holdt seg til konseptet sitt med servering av hjemmelaget mat.
– Vi lager alt for hånd her. Det er tidskrevende, men det har vi holdt på selv om det har vært en krevende stund for oss. Der har vi ikke tatt noen snarveier, sier Romstad.
– Det har vært mye usikkerhet rundt om vi klarer å holde åpent eller ikke, men nå føler jeg den usikkerheten er over. Forutsigbarhet er både viktig for de ansatte og vi som driver.
Nytt tilbud med hjemmelaget is
Det er spennende nyheter på gang i virksomheten, «Anne på landet» har nemlig begynt å eksperimentere med is.
– På is-fronten skjer det gøyale ting. Vi har begynt å lage vår egen saftis hvor vi blander gode frukter og safter og blomster. De dagene det regner og vi har mindre å gjøre lager vi is. Det er et slikt gøyalt overskuddsprosjekt. I tillegg har vi tatt inn «Sandwich Brothers» som er et prosjekt vi har valgt å støtte.
Vil fortsette med «suppe og historie»

Bendik Romstad har drevet «Anne på landet»-konseptet sammen med Anne Gravingen i Hønse-Lovisas hus i ett års tid. Foto: Cecilie Sunde Lien
Et aktivt dagtid-arrangement på Hønse-Lovisa har vært «suppe og historie». Da kommer det folk til lokalet og forteller historier. Historiene er relevant til Sagene og har tidligere vært om sagmesterboligen og Oskar Braaten.
– Det måtte vi slutte med på grunn av korona, men vi håper å fortsette med det til høsten. Det har vært veldig populært, så vi vurderer å flytte det til et større lokale. Da er det lettere å opprettholde forholdsreglene i samfunnet. Men vi vil fortsatt servere suppe. Vi ser også på muligheten til å lage podcast ut av konseptet.
– Vi håper jo at det er mange som vil stikke innom de flotte perlene i nærområdet, så får vi hjulene enda bedre i gang. Og at folk tenker at det er denne sommeren de skal ta den fine turen langs Akerselva og stoppe innom her. Det er jo sånn det har blitt nå, og at folk får gjort de tingene de har drømt om lenge.
Nyhetsbrev fra Sagene Avis
Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!