ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Nå skal bydelen gjøre det enda enklere for deg å velge gjenbruk

LAGER GUIDE: Bydel Sagene lager nå en gjenbruksguide, for å gjøre det enklere for folk å vite hva som finnes i bydelen. Foto: Janina Lauritsen

Bydelen lager et kart med alle mulighetene for gjenbruk i bydelen. Men da trenger de din hjelp!

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

BYDEL SAGENE: – Vi har lenge satset på sirkulærøkonomi. Nå vil vi gjøre det enklere for folk å vite hva som finnes, slik at man heller reparerer og kjøper brukt enn å kjøpe nytt, sier Helene Lo Cascio Sætre, miljøkonsulent i Bydel Sagene.

Bydelen holder nå på med en «ombruksguide» – et kart der man kan finne alle bytteboder, bruktbutikker, verksteder, minigjenbruksstasjoner og lignende.

– Vi tror vi har klart å finne fram det aller meste av det som er å finne i bydelen, men det er vanskelig å vite sikkert!

Derfor ber hun bydelens beboere om hjelp. Vet du om noe som burde være med på kartet? Da er det bare å ta kontakt med bydelen.

ANNONSE

Bydelen samarbeider nå med en illustratør som skal lage kartet over alle mulighetene i bydelen, etter at Sagene bydelsutvalg bevilget 250.000 til prosjektet. Noen av stedene på kartet er faste steder, mens andre er mer arrangementsbasert som bytte- eller reparasjonsdager.

Bydelsutvalget fattet vedtak om en slik oversikt over gjenbruk og reparasjon i forbindelse med 2021-budsjettet, fordi de ønsket å gjøre det enklest enklest mulig for Sagenes innbyggere å ta miljøvennlige valg i hverdagen.

«(...) Dette kan for eksempel gjøres ved å lage en guide på bydelens hjemmeside, Oslo kommunes app eller utvikle en egen app med oversikt over bytteboder, virksomheter med miljøprofil, lokaler for reparasjon osv. Bydelsutvalget setter av 250.000 kr til utviklingen av en slik lokal tjeneste», skriver bydelsutvalget i vedtaket.

– Vi har gjort en avtale med Cecilie Ellefsen i Illustratørene, som har erfaring med å lage mye fint. Hun skal lage et fysisk og digitalt kart for oss, det skal bli ferdig i løpet av høsten, fortsetter Sætre.

Hun håper kartet kan bli tilgjengelig på en nettside, i tillegg til bydelens egen Facebook-side, så vil papirkartet bli tilgjengelig hos butikker og lignende i nærmiljøet.

ANNONSE

– Vi skulle gjerne hatt et kart for hele byen, men det får bli neste gang, sier hun til Sagene Avis.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE