Sagene Avis

Nå skal bydelen gjøre det enda enklere for deg å velge gjenbruk

LAGER GUIDE: Bydel Sagene lager nå en gjenbruksguide, for å gjøre det enklere for folk å vite hva som finnes i bydelen. Foto: Janina Lauritsen

Bydelen lager et kart med alle mulighetene for gjenbruk i bydelen. Men da trenger de din hjelp!

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

BYDEL SAGENE: – Vi har lenge satset på sirkulærøkonomi. Nå vil vi gjøre det enklere for folk å vite hva som finnes, slik at man heller reparerer og kjøper brukt enn å kjøpe nytt, sier Helene Lo Cascio Sætre, miljøkonsulent i Bydel Sagene.

Bydelen holder nå på med en «ombruksguide» – et kart der man kan finne alle bytteboder, bruktbutikker, verksteder, minigjenbruksstasjoner og lignende.

– Vi tror vi har klart å finne fram det aller meste av det som er å finne i bydelen, men det er vanskelig å vite sikkert!

Derfor ber hun bydelens beboere om hjelp. Vet du om noe som burde være med på kartet? Da er det bare å ta kontakt med bydelen.


Bydelen samarbeider nå med en illustratør som skal lage kartet over alle mulighetene i bydelen, etter at Sagene bydelsutvalg bevilget 250.000 til prosjektet. Noen av stedene på kartet er faste steder, mens andre er mer arrangementsbasert som bytte- eller reparasjonsdager.

Bydelsutvalget fattet vedtak om en slik oversikt over gjenbruk og reparasjon i forbindelse med 2021-budsjettet, fordi de ønsket å gjøre det enklest enklest mulig for Sagenes innbyggere å ta miljøvennlige valg i hverdagen.

«(...) Dette kan for eksempel gjøres ved å lage en guide på bydelens hjemmeside, Oslo kommunes app eller utvikle en egen app med oversikt over bytteboder, virksomheter med miljøprofil, lokaler for reparasjon osv. Bydelsutvalget setter av 250.000 kr til utviklingen av en slik lokal tjeneste», skriver bydelsutvalget i vedtaket.

– Vi har gjort en avtale med Cecilie Ellefsen i Illustratørene, som har erfaring med å lage mye fint. Hun skal lage et fysisk og digitalt kart for oss, det skal bli ferdig i løpet av høsten, fortsetter Sætre.

Hun håper kartet kan bli tilgjengelig på en nettside, i tillegg til bydelens egen Facebook-side, så vil papirkartet bli tilgjengelig hos butikker og lignende i nærmiljøet.


– Vi skulle gjerne hatt et kart for hele byen, men det får bli neste gang, sier hun til Sagene Avis.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...