Sagene Avis

Nå skal gata endelig forbedres

Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

Bymiljøetaten planlegger å asfaltere Sagveien i 2021.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 13.01.2021 kl 09:26

SAGENE: Einar Spurkeland og flere andre naboer ved Sagveien har klaget på gata siden 1985.

«Sagveien mellom Sagveien 28 og Maridalsveien har hullete/ødelagt fortau og ujevn veibane.
Fortau bør gjøres bredere og rettes opp med en fortauskant og huller tettes. Veibanen ser ut som et 'vaskebrett',»
skrev Spurkeland til Bymiljøetaten via bymelding.

Nylig fikk Spurkeland tilbakemelding om at Sagveien står på Bymiljøetatens asfaltplan for 2021.

– Avhenger av entreprenør, vær og prioritering

Sagene Avis kontaktet etaten for å høre mer om arbeidet og når det skal utføres. Dette kan de foreløpig ikke svare på.

– Sagveien fra Maridalsveien - Beierbrua er planlagt asfaltert i 2021, i likhet med flere gater. Når arbeidene utføres i gatene, avhenger blant annet av entreprenørens planer, værforhold og intern prioritering, så per i dag kan vi ikke svare på når dette skal utføres, sier avdelingsleder Marianne Koller.


Spurkeland i Løkkebakken velforening er glad for at denne lokale veien endelig har kommet med i Bymiljøetatens planer for asfaltering, etter å ha ventet på utbedring av veien siden 1985.

Einar Spurkeland i Løkkebakken velforening Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

– Bymiljøetaten skal ha ros for at de har satt i stand fortauet i Maridalsveien i vårt område, men fortauet i Sagveien har de siste 40 årene vært fullstendig nedslitt og trafikkfarlig for gående. Her er det nødvendig å utvide fortauet til bredde 2,5 meter, slik kravet til universell utforming tilsier, sier han til Sagene Avis.

I et brev fra Bymiljøetaten til Spurkeland, påpeker de at asfalteringen er en del av nødvendig vedlikehold av kjørebane og eksisterende fortau. Arbeidets omfang er ikke planlagt i detalj, det vil skje når gaten måles opp og de enkelte arbeidsoppgaver bestilles av entreprenøren, skriver de.

– Vil gi en helt annen trygghet

Han sier også fortauet mangler kantstein, noe han forutsetter kommer på plass.

– Veibanen er for øvrig også meget nedslitt og fører til fare også for motorisert trafikk i møte med myke trafikanter. Det vil gi en helt annen trygghet for barn, eldre og andre gående i området. Sagveien er en viktig ferdselsåre mellom Sagene skole og Iladalen via Beierbrua og for fotturister som besøker Arbeidermuseet eller går tur langs Akerselva.


Han legger til at han mener svaret fra Bymiljøetaten er slapt og uforpliktende.

Sagene Avis kommer tilbake med mer informasjon om tidspunkt og nøyaktig hva slags arbeid som skal utføres i Sagveien.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...