ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Nå skal vinteren vaskes vekk fra gatene – sjekk når de kommer til deg

Illustrasjonsfoto

Vårrengjøringen er i gang i Oslos gater.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 13.04.2018 kl 09:53

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: – Etter en lang og krevende vinter med rekordmye grusing av veier og fortau kan endelig vårrengjøringen starte opp. Fra mandag 16. april setter vi i gang for fullt over hele byen, melder Bymiljøetaten.

Mer enn 38.000 tonn med grus skal fjernes og 1250 km med vei skal feies, vaskes og lappes. 17. mai skal det meste byen fremstå i ren og vårlig drakt.

Viktig å fjerne bilen

Bymiljøetaten oppfordrer alle bilister til å være spesielt oppmerksomme på skiltingen og flytte bilen i tide. Det settes opp skilt i gatene minimum 24 timer før rengjøringen starter. Se derfor etter nye skilt i gaten minst en gang i døgnet, oppfordrer Bymiljøetaten.

I fjor ble det tauet inn ca. 3000 biler i forbindelse med vårrengjøringen. Fjerning av feilparkerte biler tar lang tid og forsinker arbeidet.

Er du uheldig og får bilen tauet inn, må den hentes i Ulvenveien 90. Men det er ikke billig. For personbiler er gebyret 2400 kroner, motorsykkel og moped 2300 kroner, tilhenger og campingvogn 2450 kroner, mens tunge kjøretøy over 3500 kg belastes 4205 kroner. En døgnavgift på 200 kroner kommer i tillegg.

ANNONSE

Rekordmye grus

Mer enn 38.000 tonn grus er strødd ut på veier og fortau i vinter, og sammen med veistøv og søppel skal det fjernes. Til sammenligning ble det i fjor fjernet ca. 15.000 tonn.

I tillegg skal det fjernes omtrent 10.000 tonn med avfall fra Oslos veier og fortauer.

Et stort antall maskiner vil være i sving: På det meste vil det gå 8 vårrengjøringslag med totalt 70 maskiner. Rengjøringen foregår hele døgnet.

Gang- og sykkelveier tas fortløpende når vårrengjøringsmaskinene er i området.

ANNONSE

I tillegg til feiing skal det spyles, lappes og sluk skal tømmes, og dette gjøres av ulike enheter. Arbeidene er dermed ikke ferdig før skiltene er fjernet.

Søk opp din vei her

Oppdaterte lister for gater og områder finnes på Oslo kommunes nettsider. Her kan du også søke opp din vei og finne ut når arbeidene starter.

Været er en faktor som kan påvirke fremdriften av arbeidet, eller kan gjøre at det blir forsinket. Følg derfor med på skiltene i veien, for å være sikker på at bilen din ikke blir tauet bort.

Sen vår

På grunn av en sen vår er oppstarten av vårrengjøringen noe forsinket, og det vil være enkelte gater som ikke blir rengjort før etter 17. mai.

– Vi gjør det vi kan for å fjerne grusen før 17. mai, men fordi vi har hatt en kald vår med mye nattefrost har vi blitt litt forsinket med oppstarten, sier seksjonssjef Joakim Hjertum.

ANNONSE

Lan Marie Berg, byråd for miljø og samferdsel, påpeker at kommunen i vinter har brukt rekordstore ressurser på brøyting, strøing og fjerning av snø i Oslo.

– Aldri før har det vært flere maskiner eller et større mannskap i sving for å gjøre denne jobben. Nå ser jeg frem til at byen ryddes til 17. mai, og oppfordrer alle til å følge med og flytte biler slik at Bymiljøetaten får gjort jobben sin så raskt som mulig, sier Berg.
LES OGSÅ:

Søppel flyter på holdeplassene på Torshov: Lurer på hvorfor søppelkassene er så små

Mann med kniv tømte kassa: Åpnet egen blomsterbutikk i mars, lørdag ble hun ranet

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE