Sagene Avis

Glemte å varsle beboerne:

Nå snur Statens vegvesen

SANDAKERVEIEN: Statens vegvesen sa det var umulig å flytte bomstasjonen. Nå snur de. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (arkivfoto)

Statens vegvesen glemte å varsle borettslaget om bomstasjonen i Sandakerveien, som ble plassert rett inntil beboernes balkonger. Nå går de i dialog for å se om den kan flyttes.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 07.06.2019 kl 10:52

TORSHOV: Onsdag 5. juni fortalte Dagsavisen om Arne B. Øystese som fikk en av Oslos nye bomstasjoner nesten oppå balkongen sin. Det kom ikke et varsel om denne før 14. mai - to dager før monteringen.

– Den frie utsikten og balkongen var en av fordelene med leiligheten. Jeg kan nærmest henge koppholderen min på den, sa Øystese til avisa.

Styreleder i borettslaget, Trond Moe, har tidligere fortalt Sagene Avis at han var usikker på om de kunne gjøre noe med bomstasjonen.

– Kan vi egentlig gjøre noe? Statens vegvesen sier bomstasjonen står på offentlig grunn, og at det er helt lovlig. De har også sagt det er umulig å sette den opp andre steder på grunn av plassmangel. Men samtidig har de sagt de skal se om de kan gjøre noe. Jeg tror vi bare avventer og ser om de finner en løsning som er mindre invasiv og estetisk uideell, sa han.

Nå forteller Statens vegvesen Dagsavisen at de prøver å se på muligheter for å flytte bomstasjonen, selv om de tidligere har sagt det ikke er plass andre steder i Sandakerveien. De skal nå gå i dialog med borettslaget for å høre hva de kan akseptere.


Styreleder Moe forteller lokalavisa at borettslaget er veldig positive til å gå i dialog for å finne en løsning.

– Vi skal ha et møte med dem på mandag. Vi håper de får flyttet på bomstasjonen, sier styrelederen. Han ønsker ikke å utdype hva de er villige til å akseptere når det gjelder en eventuell ny plassering.

Dagsavisen opplyser også at Statens vegvesen faktisk glemte å varsle borettslaget tidligere. Dette mener Moe er en ærlig sak.

– Nå håper vi de prøver å gjøre det godt igjen. Man kan glemme, men vi håper de retter opp konsekvensene av det, sier han til Sagene Avis.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...