Sagene Avis

Nå starter monteringen av 53 nye bomstasjoner

Det blir over dobbelt så mange bomstasjoner i Oslo de neste årene. Og de eksisterende bommene skal registrere passeringer i begge retninger. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

I løpet av våren skal det settes opp 53 nye bomstasjoner i Oslo og Akershus. Nå starter monteringen av bomstasjonsutstyret.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 26.02.2019 kl 15:53

OSLO: «De nye bomstasjonene skal føre til at bompengebelastningen blir mer rettferdig fordelt enn den er i dag. I dag betaler cirka halvparten av bilturene i Oslo i bomringen, mens fra 1. juni vil tre av fire bilturer bidra. Gjennom Oslopakke 3 skal disse bompengene være med på å finansiere utbygging av veier og kollektivtilbud i Oslo og Akershus,» skriver Statens vegvesen i en pressemelding tirsdag.

Det blir over dobbelt så mange bomstasjoner i Oslo de neste årene. Og de eksisterende bommene skal registrere passeringer i begge retninger. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Opprinnelig skulle det nye bomregimet være i drift fra mars i år, men på grunn av forsinkelser i leveransen av utstyret, ble oppstarten utsatt i tre måneder.

Trafikkavvikling i anleggsfasen

Statens vegvesen er byggherre for oppføringen av bomstasjonene, på vegne av Oslopakke 3. Forarbeidene startet i fjor med graving, fundamentering og fremføring av strøm.

– Arbeidene har pågått hele høsten og vinteren, men det er først nå vi setter opp stolper og portaler som gjør endringene godt synlig for trafikantene, sier prosjektleder Anne-Grethe Nordahl i Statens vegvesen.


Det pågår samtidig en ombygging av dagens Osloring slik at den kan kreve inn bompenger i begge kjøreretninger.

– Monteringen av bomstasjonene kan føre til noe redusert fremkommelighet eller omdirigering av trafikken i korte perioder. På de mest trafikkerte veiene forsøker vi å legge arbeidet til de tidene det er minst trafikk, opplyser Nordahl.

Her kommer bommene

De nye bomstasjonene ligger hovedsaklig i Oslo, mens noen ligger i Akershus på grensen mot Oslo.

I vårt område blir det eksisterende bomsnittet på Ring 3 ved Gaustad bygget ut til å kreve inn penger i begge retninger.

I tillegg kommer det bominnkreving i Sinsenkrysset. Langs Ring 2 kommer det bomstasjoner som skal sørge for at passeringer blir avgiftsbelagt. Det betyr at det kommer bomsnitt ved der Ring 2 krysses av Suhms gate, Blindernveien, Sognsveien, Tåsenveien, Kiershows gate, Uelands gate, Maridalsveien, Sandakerveien, Vogts gate, Ole Bulls gate og Fagerheimgata.


Det blir også et bomsnitt i Kildeveien, ved Lofthusbommen (bussbommen). Dette betyr imidlertid ikke at bommen åpnes for gjennomkjøring til Årvoll, men at dem som sniker etter bussen må betale.

Skjermbildet viser kommende bomstasjoner i vårt område.

Se plasseringen av bomstasjonene i dette interaktive kartet.

Nytt takstsystem

Arbeidene skal være ferdige til 1. juni 2019. Da starter innkrevingen i de nye bomstasjonene.

Det blir toveis betaling i bomstasjonene, men prisene halveres og timeregelen opprettholdes – det vil si at du kun betaler for én passering om du passerer flere stasjoner i Oslo innen en time. På bygrensen vil det kun være enveis innkreving for trafikk fra Akershus til Oslo.


Du kan lese mer om de nye takstene, og se hva kjøreturen vil koste deg, på Fjellinjens bompengekalkulator.

Trinn 2

Endringene som planlegges innført fra 1. juni er trinn 2 i den reviderte avtalen for Oslopakke 3. Den er vedtatt av Oslo bystyre og Akershus fylkeskommune, og godkjent av Stortinget.

Trinn 1 var innføringen av tids- og miljødifferensierte bompengetakster i oktober 2017.
Det skal settes opp 53 nye bomstasjoner i Oslo og i Akershus frem til 1. juni 2019. De fleste bomstasjonene skal ligge i Oslo, men noen plasseres også i Akershus, på grensa til Oslo.

Frist for å avgi stemme er dessverre utløpt.

Klikk her for å se resultatet

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...