Sagene Avis

Sagene SV har størst vekst i Oslo:

Nå vil de sørge for at Torshovtoppen blir Oslo-politikk

Sagene SV har størst vekst blant SVs lokallag i Oslo. Foto: Sagene SV

Blant SVs 16 lokallag i Oslo er det Sagene SV som har hatt størst vekst.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

BYDEL SAGENE: Sagene SV forteller om en spennende utvikling for lokallaget.

I år har de nok en gang slått sin egen medlemsrekord og har nå 374 medlemmer. De har i tillegg økt medlemstallet med 120 prosent siden lokalvalget i 2015.

Oslo SV har hatt en stor vekst og har rekordmange medlemmer generelt, 3103 medlemmer per nå, men av alle de 16 lokallagene er det Sagene SV som har hatt størst vekst.

– Det syns vi selvsagt er veldig hyggelig, sier leder av Sagene SV, Sidsel Fjelltun, til Sagene Avis.

Lokallagsleder Sidsel Fjelltun (til venstre), gruppeleder Gry B. Larsen og representant i bydelsutvalget Jonas Finnanger. Foto: Ingvild Bodsberg Stræte (arkivfoto)

Har satt et hårete mål

– Det vi som lokallag syns er moro med dette er også noe av det stressende. Vi har rett og slett ekspandert så raskt at vi må jobbe hardt med å finne nok roller og nok arrangementer for så mange medlemmer, særlig i koronatiden der mange savner fysiske partiarrangementer.

– Vi er stolte over å se flere og flere fjes, gamle så vel som nye, på de arrangementene vi har hatt. Vår valgkampansvarlig, Karl Magnus Nyeng, har satt oss et hårete mål på 20 prosent oppslutning i denne valgkampen. Da vi fikk 20 prosent i Oslo rundt årtusenskiftet hadde vi færre medlemmer enn nå, så det er mulig. Vi skal jobbe alt vi kan for å få det til!

For fire år siden var det et generasjonsskifte i Sagene SV. Da ble det plutselig mange flere yngre medlemmer enn før. Og medlemsveksten merkes i det politiske arbeidet, forteller Fjelltun.

– Da startet vi på scratch. Vi har blitt mer rutinerte og har blitt bedre kjent med hverandre siden da. En stund hadde vi ikke så stor påvirkning, men nå begynner vi å se at det skjer ting. Og det kommer flere idéer og det er en optimistisk holdning. Vi har også flere arrangementer med flere folk, så vi kjenner på veksten!


Sagene SV på søppelplukking langs Akerselva Foto: Sagene SV

Vil ha fokus på Torshovtoppen

Som lokallagsleder syns Fjelltun det er gøy å se at det virker som om de klarer seg godt uten særlig styringsslitasje, til tross for at de har vært minste parti i byrådssamarbeidet i flere år.

– Det sier meg noe om at folk har sans for prosjektet vi har i Oslo, de vil ha reduserte klimautslipp, men også færre forskjeller mellom folk. Og en ny regjering! Vi ser frem til en valgkamp med mange nye medlemmer. Nå må vi bare fortsette jobben med å bli kjent med dem og la alle som vil få en rolle i lokallaget. Det gleder jeg meg masse til! Det er så inspirerende å møte folk som vil gjøre en forskjell

– Hva blir spesielt viktig for Sagene SV fremover?

– Vi skal i årsmøtet til Oslo SV i mars, da skal vi forsøke å få vedtatt Torshovtoppen som Oslo-politikk. Så er også skolevei og skolenes uteområder viktig.


Les mer om SV og deres meninger om det nyeste planforslaget for Torshovtoppen her:

Styret i Sagene SV Foto: Sagene SV

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...