Sagene Avis

Naboer tiltalt for Pushwagner-brekk med øks

Kriminalteknikere gjorde undersøkelser på åstedet etter hendelsen. Foto: Heiko Junge / NTB

Begge mennene er tidligere dømt for lignende forhold. Når de møter i retten i slutten av måneden, må de også svare for fluktforsøket.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 15.04.2021 kl 16:22

ROSENHOFF: Politiet rykket ut til kunstgalleriet i Trondheimsveien tidlig om morgenen 30. oktober i fjor. Hendelsen ble meldt inn klokken 05.55.

– Det er to menn som har knust seg gjennom inngangsdøra og stjålet gjenstander, sa operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt til NTB.

Åstedet ble undersøkt av kriminalteknikere, og det ble gjennomført vitneavhør og sikret video.

De to gjerningspersonene forlot stedet på hver sin scooter.

Naboer

To jevnaldrende naboer er nå tiltalt for tre forhold hver etter hendelsen.

Det første gjelder grovt tyveri. Fra galleriet, som ligger rett over bydelsgrensa til Grünerløkka, skal de ha tatt et bilde av Hariton Pushwagner. Verdien skal ligge på rundt 60.000 kroner.

Videre er de tiltalt for å ha skadet en annens gjenstand.

«(...) tok de seg inn i lokalene til Mesterrammer ved å knuse inngangsdøren av glass med en øks eller lignende gjenstand», heter det i tiltalen.


To personer har tatt med seg et bilde etter at de brøt seg inn i galleri artgate.no i Trondheimsveien 176 fredag morgen. Foto: Heiko Junge / NTB

Ingen av mennene har gyldig førerkort for moped, og de må også svare for det angivelige fluktforsøket på moped i retten. Begge er også tiltalt for dette, brudd på vegtrafikkloven.

Begge er tidligere domfelt for å ha begått minst en straffbar handling av samme art.

Det er satt av to dager til rettssaken i Oslo tingrett i slutten av april.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...