Sagene Avis

Nakstad om synkende smittetall: – Vi er absolutt på rett vei

Slik ser smittesituasjonen ut i bydel Sagene

Stadig flere tror på lysere tider og en nedgang i smittetallene framover. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Nakstad sier smittetallene går ned i de fleste kommunene og at R-tallet holder seg under 1, takket være god innsats fra innbyggerne og gode smittesporere.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

OSLO/BYDEL SAGENE: Regjeringens gjenåpningsplan kan sannsynligvis følges slik den er skissert, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad.

Det siste døgnet er det registrert 222 koronasmittede i Norge. Det er 221 færre enn ukesnittet. Snittet de siste sju dagene er snittet 443 per dag. For én uke siden var snittet 555.

– Vi er absolutt på rett vei, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad til NTB.

Han sier smittetallene går ned i de fleste kommunene og at R-tallet holder seg under 1, takket være god innsats fra innbyggerne og gode smittesporere.

– Det er en imponerende prestasjon når vi er omgitt av muterte og mer smittsomme virusvarianter. Det gjør at regjeringens gjenåpningsplan sannsynligvis kan følges slik den er skissert, sier Nakstad.

Kun moderate lettelser diskuteres i byrådet

Det er registrert 51 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 84 færre enn snittet de sju foregående dagene og 37 færre enn samme dag forrige uke.

De siste to ukene er det i snitt blitt registrert 150 smittede per dag. Fredag ble det registrert 143 smittetilfeller, og lørdag 107. Smittetallene synker normalt i helgen, men også sammenlignet med samme dag forrige uke er det altså en nedgang å spore.

Oslo kommune skal tirsdag holde en pressekonferanse om tiltaksnivået, etter at hovedstaden har vært delvis nedstengt i drøyt fem måneder.

Det er kun moderate lettelser som blir diskutert i byrådet i forkant av tirsdagens pressekonferanse.

Tredje bølge i Oslo slås ned

Etter at Oslo i helgen registrerte under 200 smittede for tiende dag på rad sa helsebyråd Robert Steen til NTB lørdag at tredje bølge er i ferd med å bli slått ned.

– Jeg er veldig glad for at smittetallene synker, og at antall innleggelser på sykehusene er på vei ned. Det viser at tiltakene våre virker og at Oslo-folks innsats gir resultater. Sånn jeg vurderer situasjonen nå, så mener jeg at den tredje bølgen er i ferd med å bli slått ned, sa Steen.

Steen understreket imidlertid at smittetrykket fortsatt er alvorlig, og advarte mot å håpe på store lettelser i Oslo-tiltakene med det første.

– Jeg er veldig opptatt av at vi ikke må snuble på oppløpssiden og åpne for mye og for tidlig – eller legge fram omfattende gjenåpningsplaner når oppgaven er å slå ned viruset, ikke å åpne opp samfunnet, sa Steen.


Oslo har nå tolv sammenhengende dager med under 200 registrerte smittetilfeller.

Smittetallene er høyest i bydelen Stovner. Der ligger smittetrykket på 612 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene. Etter det følger bydelene Grorud (534) og Søndre Nordstrand (524).

Bydelen Nordre Aker har for tiden de laveste smittetallene. Der er smittetrykket på 101 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene.

Totalt er 33.110 Oslo-borgere registrert smittet siden mars i fjor.

Situasjonen i bydel Sagene

De siste 14 dagene er det registrert 73 smittetilfeller i bydel Sagene, noe som fører smittetrykket til 161,9 per 100.000 innbyggere. Torsdag i forrige uke, 22. april, ble det registrert 9 nye tilfeller før det hoppet ned til 0 både fredag og søndag. Lørdag ble det registrert fire tilfeller.


Her kan du se utviklingen de siste 14 dagene i bydelen:

Foto: Oslo kommune

Og smittetallene fordelt på alder de siste to ukene:

Foto: Oslo kommune

SMITTESITUASJONEN I BYDELENE

Antall smittede per 100.000 innbyggere i bydelene de siste 14 dagene. Tall i parentes er det faktiske antallet smittede.

 • Stovner - 612,3 - (204)
 • Grorud - 534,2 (148)
 • Søndre Nordstrand - 523,7 (205)
 • Bjerke - 463,8 (155)
 • Alna - 417,7 (208)
 • Grünerløkka - 318,8 (199)
 • Østensjø - 316,9 - (161)
 • Gamle Oslo - 293,2 (172)
 • St. Hanshaugen - 272,2 (110)
 • Frogner - 266,6 (158)
 • Sagene - 161,9 - (73)
 • Nordstrand - 158,2 (83)
 • Vestre Aker - 133,8 (68)
 • Ullern - 127,3 (44)
 • Nordre Aker - 101,5 (54)

Flere tror at smitten reduseres

Det norske folk ser ut til å dele assisterende helsedirektør Nakstads optimisme. April er nemlig første måned så langt i pandemien hvor flere tror at smitten i Norge vil reduseres, i stedet for å øke framover.

Det viser Opinions koronamonitor.

I april svarte tre av ti at de tror smitten vil øke, mens 40 prosent tror den vil synke. 30 prosent tror antallet forblir uendret.

– I samtlige måneder under pandemien har flere forventet økning enn reduksjon i smitte. April er første måned hvor dette ikke lenger er tilfellet, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

– Ha is i magen

Opinion mener uansett at trenden er klar. Forrige uke svarte 46 prosent av de spurte at de tror smittetallene vil synke.

Nakstad sier utviklingen i land rundt oss viser at situasjonen fortsatt er skjør, og ber alle om å fortsette den gode innsatsen.

– Men hvis vi alle har litt is i magen og fortsetter den innsatsen vi nå gjør i Norge, vil framtidige lettelser kunne gjennomføres uten stor risiko for at smitten skyter i været igjen.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...