ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Nakstad: – Vi kan være på et balansepunkt

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad under pressekonferanse om utviklingen av koronapandemien. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Assisterende helsedirektør Espen Nakstad sier reproduksjonstallet for koronaviruset ligger stabilt rundt 1 og mener Norge kan være på et balansepunkt.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 08.07.2020 kl 10:55

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: – Ingen vet helt hvor grensene går. Når vi ser på hva som har skjedd ute i den store verden, så er det klart at når folk ikke følger reglene i det hele tatt, går reproduksjonstallet over 1 – ikke holder avstand, klemmer hverandre, går på jobb hvis de er syke. Da begynner viruset å spre seg, sier Nakstad til NRK Dagsnytt.

Han sier reproduksjonstallet ser ut til å ligge stabilt rundt 1 i Norge, det vil si at hver koronasmittede person i gjennomsnitt smitter én annen.

– Vi er nok i et grenseland. Det er stabile tall, det går ikke videre ned, det går heller ikke opp, og det vil si at vi kanskje er på et balansepunkt akkurat nå, sier Nakstad.

Han advarer nordmenn som skal reise på ferie til utlandet at de må forholde seg til pandemien også ute på reise. Men han vil ikke si hva slags konsekvenser utenlandsreisende vil få for pandemien i Norge.

– Det vil tiden vise, sier den assisterende helsedirektøren.

ANNONSE

(©NTB)

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE