ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Når blir søpla hentet i romjula?

Dette bilder er fra søppelkrisen, fra november i fjor. Foto: ILLUSTRASJON

Røde dager betyr endringer.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 26.12.2017 kl 09:16

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: Juletiden med sine røde dager påvirker avfallsinnsamlingen. Avfallet skal hentes, men alle abonnenter vil merke at tømmedagen forskyves.

- Romjulsinnsamlingen i 2017 må dekkes i løpet av en firedagersuke, inkludert lørdagskjøring. Det blir en utfordring, men vi har laget en god og realistisk kjøreplan, sier direktør Hans Petter Karlsen i Renovasjonsetaten i pressemelding.

Romjulskjøring

Avfallsinnsamlingen i romjulen starter onsdag 27. desember.

– Denne dagen kjører vi ruter hos de abonnentene som normalt har mandags- og tirsdagstømming. Torsdag 28. desember kjører vi de resterende tirsdagsrutene mens vi samtidig begynner på onsdagsrutene. Slik fortsetter det på fredagen, og vi kommer også til å samle inn avfall lørdag 30. desember. Det vil si at romjulsinnsamlingen skal dekkes i løpet av en firedagersuke, ifølge Renovasjonsetaten. .

Mandag 1. januar 2018 er det ingen avfallsinnsamling. Også denne uken blir det innsamling på lørdagen, 6. januar. Alle tømmedager forskyves derfor med én dag.

ANNONSE

LES OGSÅ: Noe så sjeldent som en velkommen hundebæsj!

Juleregler

I julen blir det mye av det meste, inkludert matrester og julegavepapir.

– I Oslo skal gavepapiret sorteres sammen med vanlig papir, papp og kartong. Glossy papir blir til blandingskartong, som kan gjenvinnes til for eksempel emballasje, sier Karlsen.

LES OGSÅ:

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE