ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Kun én bydel har vaksinert færre enn Sagene

Se her hvor mange som har takket nei

Så mange er vaksinert i bydel Sagene nå. Bildet er fra vaksinesenteret i Bjølsenhallen. Foto: Janina Lauritsen (illustrasjon)

Tall fra Helseetaten viser at Bydel Sagene er nest nederst på lista over andel fullvaksinerte i Oslo. Kun Bydel Grünerløkka har fullvaksinert færre beboere.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 30.04.2021 kl 14:22

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

BYDEL SAGENE: Per 29. april er det satt 5690 vaksinedoser i bydel Sagene.

Ifølge Helseetatens statusrapport i Oslo er fire prosent av bydel Sagenes beboere fullvaksinert, 14 prosent er delvaksinert og 82 prosent er ikke vaksinert/uavklart (per 26. april).

Det er kun Bydel Grünerløkka som har lavere andel fullvalsinerte, der er 3 prosent av befolkningen fullvaksinert.

I uke 18 får Bydel Sagene 1332 doser av Pfizer-vaksinen. Bydelen vil da vaksinere fra tirsdag kveld frem til lørdag i uke 18.

ANNONSE

Gruppe 4 til 8

Til nå har beboere på sykehjem, personer over 85 som ikke bor på sykehjem og personer mellom 75 og 84 år fått vaksiner. Det er mange fra gruppe 4A (fra 65-74 år) og 4B (18 til 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp) som har fått tilbud om vaksine denne uka.

Denne uka har også fastlegende meldt inn flere som hører til en av risikogruppene, disse blir kalt inn for vaksinering så fort bydelen får registrert dem, informerer bydelen på sin nettside. I neste uke skal fastlegekontorene fortsette vaksinering av pasienter i risikogruppene. Fastlegekontorene som selv vaksinerer sine risikopasienter vil kontakte de det gjelder for time.

Neste uke vil bydelen fortsette å gi tilbud til dem i gruppe 4A og 4B, samt gruppe 5,6,7 og en del fra gruppe 8. Bydelen vaksinerer i utgangspunktet fra eldst og nedover i årskull, parallelt i de nevnte aldersgruppene.

Les mer om de ulike prioriteringsgruppene her

ANNONSE

2 prosent har takket nei

Bare 2 prosent av Oslos befolkning har takket nei til å få koronavaksine. Det gleder byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Oslo har tilbudt befolkningen i hovedstaden 274.420 vaksiner. De har satt 265.964 sprøyter, kun 5.162 personer har takket nei, mens 3.294 har utsatt sin vaksinetime, viser ferske tall fra Oslo kommune.

Det betyr at 1,88 prosent har takket nei til å bli vaksinert, mens 1,2 prosent har utsatt vaksinetimen de har blitt tilbudt. Ifølge Nettavisen har 1,3 prosent i bydel Sagene takket nei til sin vaksinetime. Det er i bydelene Grorud, Alna, Stovner og Søndre Nordstrand at den største andelen har takket nei til å bli vaksinert.

– Dette er svært gode tall. Andelen som vaksinerer seg mot koronaviruset er høy, og den er høyere enn andelen som vaksinerer seg mot for eksempel stivkrampe, kikhoste og meslinger, skriver byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i en SMS til Nettavisen.

ANNONSE

Flest har sagt nei til vaksine i bydel Alna, der 611 personer ikke har ønsket å ta vaksinen, skriver NRK.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE