Sagene Avis

Kun én bydel har vaksinert færre enn Sagene

Se her hvor mange som har takket nei

Så mange er vaksinert i bydel Sagene nå. Bildet er fra vaksinesenteret i Bjølsenhallen. Foto: Janina Lauritsen (illustrasjon)

Tall fra Helseetaten viser at Bydel Sagene er nest nederst på lista over andel fullvaksinerte i Oslo. Kun Bydel Grünerløkka har fullvaksinert færre beboere.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 30.04.2021 kl 14:22

BYDEL SAGENE: Per 29. april er det satt 5690 vaksinedoser i bydel Sagene.

Ifølge Helseetatens statusrapport i Oslo er fire prosent av bydel Sagenes beboere fullvaksinert, 14 prosent er delvaksinert og 82 prosent er ikke vaksinert/uavklart (per 26. april).

Det er kun Bydel Grünerløkka som har lavere andel fullvalsinerte, der er 3 prosent av befolkningen fullvaksinert.

I uke 18 får Bydel Sagene 1332 doser av Pfizer-vaksinen. Bydelen vil da vaksinere fra tirsdag kveld frem til lørdag i uke 18.


Gruppe 4 til 8

Til nå har beboere på sykehjem, personer over 85 som ikke bor på sykehjem og personer mellom 75 og 84 år fått vaksiner. Det er mange fra gruppe 4A (fra 65-74 år) og 4B (18 til 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp) som har fått tilbud om vaksine denne uka.

Denne uka har også fastlegende meldt inn flere som hører til en av risikogruppene, disse blir kalt inn for vaksinering så fort bydelen får registrert dem, informerer bydelen på sin nettside. I neste uke skal fastlegekontorene fortsette vaksinering av pasienter i risikogruppene. Fastlegekontorene som selv vaksinerer sine risikopasienter vil kontakte de det gjelder for time.

Neste uke vil bydelen fortsette å gi tilbud til dem i gruppe 4A og 4B, samt gruppe 5,6,7 og en del fra gruppe 8. Bydelen vaksinerer i utgangspunktet fra eldst og nedover i årskull, parallelt i de nevnte aldersgruppene.

Les mer om de ulike prioriteringsgruppene her

2 prosent har takket nei

Bare 2 prosent av Oslos befolkning har takket nei til å få koronavaksine. Det gleder byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Oslo har tilbudt befolkningen i hovedstaden 274.420 vaksiner. De har satt 265.964 sprøyter, kun 5.162 personer har takket nei, mens 3.294 har utsatt sin vaksinetime, viser ferske tall fra Oslo kommune.

Det betyr at 1,88 prosent har takket nei til å bli vaksinert, mens 1,2 prosent har utsatt vaksinetimen de har blitt tilbudt. Ifølge Nettavisen har 1,3 prosent i bydel Sagene takket nei til sin vaksinetime. Det er i bydelene Grorud, Alna, Stovner og Søndre Nordstrand at den største andelen har takket nei til å bli vaksinert.

– Dette er svært gode tall. Andelen som vaksinerer seg mot koronaviruset er høy, og den er høyere enn andelen som vaksinerer seg mot for eksempel stivkrampe, kikhoste og meslinger, skriver byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i en SMS til Nettavisen.


Flest har sagt nei til vaksine i bydel Alna, der 611 personer ikke har ønsket å ta vaksinen, skriver NRK.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...