ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

NAV skal være med på bydelsdagene

Enhetsleder Kathinka Nordhagen Selsjord fra NAV står klar fredag på Haarklous plass, for å veilede og snakke med folk i området. Foto: PRIVAT

For å nå ut til folket, stiller NAV på Haarklous plass, fredag.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 03.05.2018 kl 19:28

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE: Tidligere har Rødt Sagene foreslått, og fått flertall for, å bevilge 300.000 kroner over bydelsbudsjettet til prosjekt med å få NAV ut til der ungdommen er. Et prøveprosjekt i regi av Utviklingssenteret NAV Sagene.

– Som der ungdom er på ettermiddag og kveldstid, unge som trenger oppfølging og veiledning i for eksempel hvordan de kan komme tilbake til jobb, eller få seg en jobb, uttalte Reza Rezaee fra Rødt til Sagene Avis, i tidligere sak.

Han la også til at møtelokaler i Kyrre Greppsgate 32, Drøbakgata 1, og Sandaker Store gård kan benyttes, og at blant annet dager som bydelsdagene, kan være en god anledning.

På plass fredag

Og det skal NAV i år, nemlig være tilstede fredag, på bydelsdagen og arrangementene i tilknytning til Haarklous plass.

HER KAN DU SE HELE PROGRAMMET TIL BYDELSDAGENE

ANNONSE

– Dette året har NAV og bydelen særlig fokus på fullføring av skoleløp og arbeidslivstilknytning. NAV Sagene har i den forbindelse et mål om å være mer tilstede i nærmiljøet. Vi ønsker å møte folk på andre måter, og være tilstede der beboerne er i stedet for at de skal måtte komme til oss, sier enhetsleder Kathinka Nordhagen Selsjord i NAV.

– Vi har også søkt særskilte midler til oppfølging av ungdom mot arbeid, og vi vil å lytte til ungdommen selv for å høre hva de trenger for å komme i jobb. Vi har som mål å arrangere grupper etter behov, være seg intervjutrening, søknadsskriving eller annet som ungdom trenger for å komme i jobb. Disse gruppene vil vi holde ute i nærmiljøene, fortsetter hun.

LES OGSÅ: Sa-sa-sa cupbomba smalt på Nordre Åsen

Leksehjelpen

Leksehjelpen blir også trukket frem som et middel i arbeidet mot utdanning og arbeid. Leksehjelpene er et samvirke mellom NAV, bomiljøteamet, Torshov biblioteket, Torshov foreldregruppe, Nordpolen skole, FAU ved skolen, Frivillighetssentralen og frivillige leksehjelpere og ungdomstiltakene i bydelen.

– På bydelsdagen, fredag, har vi en stand med både informasjon om våre tjenester, samt blir det muligheter for samtaler med folk som kommer innom. Vi ønsker også rekruttere flere leksehjelpere, og vi vil gi informasjon om ferieaktiviteter. Vi skal grille sammen med Boligbygg, unge og foreldre, vi skal også være med på å å organisere fotballturnering sammen med Skeid.

ANNONSE

– I tillegg vil vi gi råd og veiledning om bolig, startlån og andre ordninger, forteller enhetslederen videre.

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE