ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Nei til skjenkebevilling i nabolaget

Beboere i Ringnes Park innkaller til møte, til venstre Marianne Husum som også stilte i bydelutvalgsmøte tidligere i år, og fortalte lokalpolitikerene hva beboerne synes om Ringnes planer. Foto: PRIVAT

Ifølge borettslag og sameier, som innkaller politikerene til møte. Saken gjelder Ringnes planer om pub og mikrobryggeri, i de gamle bryggeribyggene.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 18.05.2017 kl 08:39

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE: Møtet i juni gjelder Ringnes Bryggeris fremtidige søknad om skjenkebevilling i Thorvald Meyers gate 2, til pub og mikrobryggeri, også med uteservering.

Det er bydelsutvalgene som tar stilling til skjenkebevillingssøknader, og sender innspillene videre til Nærlingsetaten.

LES OGSÅ: Hvem er disse osloborgerne - som fikk «absolutt ingenting» ut av folkemøtet?

60 klager

– Som nærmeste naboer ønsker vi ikke at skjenkebevilling gis og vil gjerne at dere som våre lokale politikere støtter oss. Saken berører tre sameier og borettslag med til sammen rundt 1800 barn og voksne. Forslaget om skjenking har utløst 60 individuelle klager og samlet uttalelse fra styrene i forbindelse med at vi fikk varsel om byggesaken, skriver beboerne i invitasjonen til politikerene.

Som videre viser til at det ikke skal være spiseplikt på det nye serveringsstedet, med plass til 175 gjester.

ANNONSE

– Til nå har politisk planlegging lagt til rette for et godt og trygt lokalt bomiljø for familier hvor 70% av leilighetene er 3- og 4-roms. Ettroms leiligheter ble unngått for å tilrettelegge for familier.

LES OGSÅ: Både beboer Marianne Husum og administrerende Ringnesdirektør stilte bydelsutvalgsmøte, om Ringnes nye planer

Skolen

Beboerne peker også på Sagene barneskole, som er nærmeste nabo.

– En flott lekeplass for barna som er i bruk også på kveldstid og er rett ovenfor den planlagte uteserveringen. Nå gleder vi oss til at Sagene Bad litt lenger opp i gaten skal åpne for barn., står det også i invitasjonen.

Beboerne viser også til at skjenkebevillingene som tidligere er gitt i samme gate, er restaurant med spiseplikt, og som stenger 23.00.

ANNONSE

– Vi har forstått at det legges opp til et ølkultursenter, men ølservering spesielt uten spiseplikt, gir fortsatt promille selv om det er kultur, mener beboerne.

LES OGSÅ: Nesten et lite kunstverk - å brygge en ekte pils!

Bydelsadministrasjonen

Bydelsadministrasjonen er også sitert i invitasjonen, fra uttalelse til bruksendringen. Det er ikke innvendinger mot etablering av et mikrobryggeri i bygget, men uteservering mot Thorvald Meyers gate anbefaler ikke administrasjonen.

– Det er ingen ankomst til bygningen fra serveringsarealet. Det vil si at all mat og drikke må fraktes inn via porten. Likeledes må all oppvask og søppel tas ut samme vei. Uten toalettfasiliteter må alle gjestene gå ut og ned til puben for å gå på do...

– Bydelsadministrasjonen har ingen innvendinger mot den foreslåtte fasadeendringen og etableringen av et mikrobryggeri. Etableringen av uteservering mot Thorvald Meyers gate/Biermannsgate anser ikke bydelen som ønskelig. Bydelen vil ikke motsette seg at Ringnes AS innvilges bruksendring til pub, men da under forutsetning av at det gjøres byggtekniske grep monteres fysiske løsninger som forhindrer ansamling av gjester i portrommet og som sikrer at de ankommer og forlater puben via Thorvald Meyersgate, skriver også bydelsadministrasjonen.

ANNONSE

Møtet skal holdes i FUS barnehagen 6. juni, klokken 19.00 i Ringnes Park Vest.

Brevet og invitasjonen til lokalpolitikerene er undertegnet Ringnes Park Vest Sameie ved styreleder Marianne Husum, Mette Johrde Styreleder Sameiet Thorvald Meyers gate 2 og Liv Hille Styreleder Fossheim Borettslag.

Ringnes kommer

Sagene Avis har vært i kontakt med Ringnes om innholdet i invitasjonen til politikerene. Ringnes kommenterer følgende til saken.

– Vi har mottatt invitasjon til møtet og synes det er et veldig positivt initiativ. Et slikt tiltak gir oss mulighet til å lytte til innspill fra naboene, men også til selv å beskrive våre tanker og planer litt mer i dybden.

– Kanskje får vi også avklart noen misforståelser eller uklarheter. Vi ser frem til å delta, sier Ringnes' kommunikasjonssjef, Nicolay Bruusgaard.

ANNONSE

LES OGSÅ:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE