Sagene Avis

Bydel Sagene:

Nesten 3000 flere uten jobb på bare to uker

NAV-kontoret i Bydel Sagene. Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

10. mars var 767 personer uten arbeid i bydel Sagene. To uker senere har ledighetstallet økt med 363 prosent.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 25.03.2020 kl 08:07

BYDEL SAGENE: 10. mars var arbeidsledigheten i bydel Sagene 2,6 prosent av arbeidsstyrken, noe som utgjorde 767 personer.

Fra februar 2019 til februar 2020 økte ledigheten i bydel Sagene med 9 prosent, noe som var den høyeste økningen i alle Oslos 15 bydeler.. I dag, under en måned senere, ser likevel denne veksten liten ut: 24. mars er 3556 personer i bydel Sagene – 11,9 prosent av arbeidsstyrken – uten jobb. Det viser ledighetstall lagt frem av NAV i Oslo tisdag.

Totalt for Oslo har antall helt arbeidsledige økt med 39.481 personer siden 10. mars. Til sammen er 49.498 personer nå helt ledige i Oslo, det vil si 12,7 prosent av arbeidsstyrken, og høyest i landet.

Pågang hos NAV

– Mange trenger hjelp fra NAV fremover nå. Vi har stor pågang og ber om at folk tar kontakt med oss via de digitale kanalene på nav.no, så får vi hjulpet flest mulig på en god måte, sier Sonja Skinnarland, direktør for NAV Oslo i en pressemelding.

Direktør i NAV Oslo, Sonja Skinarland. Foto: NAV Oslo


– Vi skjønner at mange har det vanskelig nå og forstår at det er behov for informasjon fra oss om hvordan vi kan hjelpe de som er berørt av koronaviruset, legger hun til.

NAV-direktøren mener det er viktig å vise litt tålmodighet, slik at de som trenger NAV mest får hjelp først.

– Vi oppfordrer folk til å begrense besøkene til NAV-kontorene, med mindre det er helt nødvendig. Ta kontakt med oss via nav.no, der gir vi folk god hjelp, sier Skinnarland.

Ledigheten for landet er 10,4 prosent.

Arbeidsledighet: Størst økning innen reiseliv og transport

Siden 10. mars har økningen vært størst innen reiseliv og transport, hvor ledigheten har økt med 827 prosent. Deretter følger ledere (669 prosent), butikk- og salgsarbeid (606 prosent), serviceyrker og annet arbeid (475 prosent) og meglere og konsulenter (444 prosent). Til sammen har det blitt 26.486 flere ledige innen disse fem yrkesgruppene siden 10. mars.


I samme periode har antallet helt ledige kvinner steget med 18.933, eller 437 prosent. For menn har ledigheten steget med 20.548 personer, en økning på 362 prosent. Ledigheten er nå på 12,4 prosent for kvinner og 13 prosent for menn.

– NAV har ansvar for å bistå samfunnskritiske bedrifter med rekruttering ved en pandemi. Vi hjelper arbeidssøkere, permitterte og arbeidsgivere med å finne hverandre. Vi ber også alle permitterte om å registrere CVen sin på arbeidsplassen.no, slik at de er tilgjengelig for oppdrag mens de er permitterte. Mange som nå blir permittert kan ha kompetanse som er etterspurt av andre arbeidsgivere, og de må være beredt til å bidra der det trengs. Vi vet at det er flere næringer som har behov for nye medarbeidere, for eksempel innen helse, transport og dagligvarehandelen. På arbeidsplassen.no er det enkelt for arbeidsgiverne å finne rett person, sier NAV Oslo-direktør Skinnarland.

Størst økning i bydel Frogner

Ledigheten øker i hele Oslo, men størst økning siden 10. mars har det vært i bydel Frogner (535 prosent), St. Hanshaugen (527 prosent) og Nordstrand (504 prosent). Økningen har vært minst i Søndre Nordstrand, med 231 prosent flere helt ledige siden 10. mars. 

I bydel Sagene er økningen i samme periode 363 prosent, eller 2789 personer.

Det er nå Frogner som har den største ledigheten i Oslo, med 14,7 prosent. Tett fulgt av sentrumsbydelene Gamle Oslo, Grünerløkka og St. Hanshaugen med henholdsvis 14,5, 14,4 og 14,3 prosent av arbeidsstyrken. I Sagene er ledighetstallet 11,9 prosent.


Søknad om dagpenger

Den siste uken (17.- 24. mars) har 31.310 personer søkt om dagpenger.

  • 2737 av søknadene er ordinære søknader om dagpenger
  • 28.573 av søknadene gjelder dagpenger ved permittering.

Siden 10. mars er det kommet inn totalt 40.356 nye søknader om dagpenger.

NAV opplyser om at man nå må regne med økt saksbehandlingstid som følge av den store pågangen.


– Jeg opplever at det er en enorm stor vilje blant medarbeiderne i NAV i Oslo for å bidra til at Oslos befolkning kommer best mulig gjennom denne krisen. Det er mange medarbeidere som nå gjør en kjempejobb for å holde publikumsmottakene åpne, og våre ansatte er alle sammen opptatt av å gi god hjelp til de som trenger det, om de jobber hjemmefra eller på NAV-kontoret, sier Skinnarland.

NAV-kontorene i Oslo holder åpent, men har tilpasset åpningstidene sine noe. De fleste jobber fra hjemmekontor og følger opp brukerne digitalt.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...