ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

FEM ÅR: Et av Oslos yngste korps feirer fem år og inviterer til jubileumskonsert. Her er stolte vinnere av 4. divisjon i distriktsmesterskapet på Lørenskog 2019. Foto: Nordpolen Skoles Musikkorps

Startet uten instrumenter, nå feirer de femårsjubileum med stor konsert

– Jeg har alltid tenkt at vi har små barn, men nå er de jo ikke det lenger. Det er fint å få følge fra knøtter til kvisete tenåringer, til de kommer ut av andre enden som voksne, sier dirigent for Nordpolen skoles musikkorps, Jenny Austestad.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SANDAKER: Et av Oslos yngste korps, Nordpolen Skoles Musikkorps, fyller fem år i år.

Dette må selvsagt feires og skal markeres med jubileumskonserten «Drømmen om et korps», søndag 8. desember i kultursalen på Grefsen skole.

Av korpsets 42 medlemmer, som strekker seg fra andreklasse til første året på videregående, er det en liten gruppe som har vært med hele veien. Disse vil få en femårsmedalje under konserten.

Korpset startet i 2014 og det har vært enkelt å rekruttere. Korpset har til og med hatt venteliste, og i høst tok de inn ni nye aspiranter. De har vokst sakte, men sikkert – kvalitet foran kvantitet er viktig i dette korpset, forteller dirigent Jenny Austestad og styreleder Gro K. Hendriksen.

Dirigent Jenny Austestad og styreleder Gro K. Hendriksen Foto: Janina Lauritsen

ANNONSE

En markering av at de har fått det til

Jubileumskonserten blir spesiell for Austestad. Da hun startet korpset sammen med ektemannen, visste de at det tar fem til seks år å få et godt korps.

– Det har blitt et hjertebarn og det er veldig koselig at det gikk som vi drømte om, sier hun.

I dag er det korpset som eier og låner ut alle instrumentene til barna. Men da de startet opp, var det uten instrumenter. Det første halvåret bestod øvelsene av musikk- og klappeleker.

– Konserten blir en markering av at vi har fått det til. Og dette er ikke bare et tilbud, men et god tilbud. Når medlemmene er ferdige på videregående, skal de ha nok kunnskap til å bruke musikken resten av livet. Det er målet, sier Austestad og fortsetter:

ANNONSE

– Jeg har alltid tenkt at vi har små barn, men nå er de jo ikke det lenger. Det er fint å få følge dem fra knøtter til kvisete tenåringer, og til de kommer ut av andre enden som voksne.

Stolt aspirant Nan Havgar prøver kornett for første gang. Foto: Nordpolen Skoles Musikkorps

Musikken er viktigst

Korpset har en gjeng foreldre som stiller opp. Og det er nok fordi korpset har klart å lage et produkt folk syns det er gøy å stille opp, tror Austestad og Hendriksen.

– Den tiden man legger i det blir verdifull. Og det blir sosialt, det er fint å ha det hyggelig sammen. Man snakker mye om dugnad i korps, men det er ufortjent. Det er ikke mer dugnad her enn i andre aktiviteter. Og man får igjen for det, når man stiller opp på dugnad kan man ha proffe instruktører, sier de.

17. mai opp Karl Johan 2018 Foto: Nordpolen Skoles Musikkorps

ANNONSE

Det kan skje mye moro og sosialt i korpset, men de har alltid hatt fokus på musikken og det faglige. Noe som i høst første til en førsteplass i 4. divisjon i distriktsmesterskapet for skolekorps.

– Det er moro å få høre andre korps også, sier damene.

Her fra tidligere nissespilling til første advent i nabolagets gårder Foto: Nordpolen Skoles Musikkorps

Korpsene samarbeider

Nordpolen Skoles Musikkorps har et godt forhold til de andre korpsene i bydelen. De har skrevet under en samarbeidsavtale, som varer et år, og innebærer informasjonsutveksling om for eksempel hvordan man driver loppemarked, kurs og hvordan man kan være synlige.

– Det er både forpliktelser og rettigheter i den avtalen. Vi møtes årlig, det kan være greit å se hverandre siden det er mange korps på et lite område. Vi har samme mål, og det er å prege bydelsbildet, sier Hendriksen og forteller videre at de også har et samarbeid med Grefsen Skolekorps, hvor Austestad også er dirigent.

ANNONSE

– Våre eldre medlemmer kan hospitere der. De har en annen tyngde som korps. De eldste hos oss har dratt lasset hele veien, da er det godt å ha et sted å strekke seg til. Det er unikt, og jeg tror det er bra for korpset vårt, sier Hendriksen og Austestad.

Les mer om konserten på arrangementets Facebook-side

I korpset skal alle med, ingen er på innbytterbenken Foto: Nordpolen Skoles Musikkorps

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE