ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Norges første RusFACT har åpnet på Sagene

ÅPNINGEN: F.V.: Byrådssekretær Vegar Andersen (Ap), direktør i Velferdsetaten Lilleba Fauske, konstituert bydelsdirektør i Bydel Sagene Morten Sanden, avdelingsdirektør helse og omsorg Bydel Sagene Inger-Lise Myklebust, avdelingsleder ved Avdeling rus- og avhengighetsbehandling i Klinikk psykisk helse og avhengighet OUS Anne Beate Sætrang og avdelingsdirektør Velferdsetaten John Ingar Danielsen. Foto: Janina Lauritsen

Det første tverrfaglige tiltaket for innbyggere med rusavhengighet og utfordringer med psykisk helse har åpnet på Sagene.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 14.06.2018 kl 09:23

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE: RusFACT er det første samlokaliserte FACT-teamet i landet som har rusavhengige som primærmålgruppe. Dette skal også være modell for tilsvarende etableringer i Oslo.

RusFACT ble feiret med en flott åpningsseremoni med taler, kake og underholdning i Vøiensvingen 6, tirsdag 12. juni.

Har sett resultater

Det er Bydel Sagene, Oslo Universitessykehus ved avdeling for rus og avhengighet og Velferdsetaten som deltar i samhandlingsteamet.

— Dette er er den offisielle åpningen, men vi har holdt på en liten stund. Og vi har sett resultater allerede, men vi trenger tid. Kraften i å ha en kjøreplan og å følge en modell er stor i helsevesenet.

Vi håper folk ser på oss med argusøyne. Jeg har troen på at dette fungerer, sa teamleder Frode Jacobsen under åpningen.

ANNONSE

TEAMET: F.V.: Marlene Falieras (sosionom med videreutdanning rus), Katrine Stålberg (sykepleier med videreutdanning rus), Anette Maurstad (sykepleier med erfaring fra somatikk), Tom Erik Olsen (sosionom med videreutdanning rus), teamleder Frode Jacobsen (psykiatrisk sykepleier med mastergrad i helse), Lars Halvorsen (sykepleier med videreutdanning rus), Ann Dagrunn Larsen (barnevernspedagog med videreutdanning rus), Beata Haugberg (psykolog under spesialisering) og Martine Lingelem (konstituert overlege). Foto: Janina Lauritsen

Oppsøkende team

Målgruppen til RusFACT er personer over 18 år med rusavhengighet som er vanskelig å nå med andre tilbud.

FACT står for fleksibelt aktiv oppsøkende behandlings- og oppfølgingsteam. Dette er en egen metode med fokus på behandling, rehabilitering og Recovery.

Teamet er tverrfaglig og har lege, psykolog, sykepleiere og sosionomer. De yter langvarig oppfølging til personer med rusavhengighet og lettere psykiske helseutfordringer.

Teamet følger opp og tilpasser behandlingen til hver pasient. RusFACT holder til i Vøyensvingen 6 på Sagene.

ANNONSE

ÅPNINGEN: Kari Svendsen og Kjetil Skaslien underholdt Foto: Janina Lauritsen

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE