Sagene Avis

Norges første RusFACT har åpnet på Sagene

ÅPNINGEN: F.V.: Byrådssekretær Vegar Andersen (Ap), direktør i Velferdsetaten Lilleba Fauske, konstituert bydelsdirektør i Bydel Sagene Morten Sanden, avdelingsdirektør helse og omsorg Bydel Sagene Inger-Lise Myklebust, avdelingsleder ved Avdeling rus- og avhengighetsbehandling i Klinikk psykisk helse og avhengighet OUS Anne Beate Sætrang og avdelingsdirektør Velferdsetaten John Ingar Danielsen. Foto: Janina Lauritsen

Det første tverrfaglige tiltaket for innbyggere med rusavhengighet og utfordringer med psykisk helse har åpnet på Sagene.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 14.06.2018 kl 09:23

SAGENE: RusFACT er det første samlokaliserte FACT-teamet i landet som har rusavhengige som primærmålgruppe. Dette skal også være modell for tilsvarende etableringer i Oslo.

RusFACT ble feiret med en flott åpningsseremoni med taler, kake og underholdning i Vøiensvingen 6, tirsdag 12. juni.

Har sett resultater

Det er Bydel Sagene, Oslo Universitessykehus ved avdeling for rus og avhengighet og Velferdsetaten som deltar i samhandlingsteamet.

— Dette er er den offisielle åpningen, men vi har holdt på en liten stund. Og vi har sett resultater allerede, men vi trenger tid. Kraften i å ha en kjøreplan og å følge en modell er stor i helsevesenet.

Vi håper folk ser på oss med argusøyne. Jeg har troen på at dette fungerer, sa teamleder Frode Jacobsen under åpningen.


TEAMET: F.V.: Marlene Falieras (sosionom med videreutdanning rus), Katrine Stålberg (sykepleier med videreutdanning rus), Anette Maurstad (sykepleier med erfaring fra somatikk), Tom Erik Olsen (sosionom med videreutdanning rus), teamleder Frode Jacobsen (psykiatrisk sykepleier med mastergrad i helse), Lars Halvorsen (sykepleier med videreutdanning rus), Ann Dagrunn Larsen (barnevernspedagog med videreutdanning rus), Beata Haugberg (psykolog under spesialisering) og Martine Lingelem (konstituert overlege). Foto: Janina Lauritsen

Oppsøkende team

Målgruppen til RusFACT er personer over 18 år med rusavhengighet som er vanskelig å nå med andre tilbud.

FACT står for fleksibelt aktiv oppsøkende behandlings- og oppfølgingsteam. Dette er en egen metode med fokus på behandling, rehabilitering og Recovery.

Teamet er tverrfaglig og har lege, psykolog, sykepleiere og sosionomer. De yter langvarig oppfølging til personer med rusavhengighet og lettere psykiske helseutfordringer.

Teamet følger opp og tilpasser behandlingen til hver pasient. RusFACT holder til i Vøyensvingen 6 på Sagene.


ÅPNINGEN: Kari Svendsen og Kjetil Skaslien underholdt Foto: Janina Lauritsen

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...