ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Norge er på «rødt» nivå. Her er tallene fra Sagene

Det har de siste to ukene vært over 20 tilfeller av koronasmitte per 100.000 innbygger i Norge, til tross for færre sykehusinnlagte. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Norge har de siste to ukene registrert over 20 koronasmittede per 100.000 innbyggere og er dermed på rødt nivå, melder NRK.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 08.09.2020 kl 14:19

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: Norge har de siste to ukene registrert over 20 koronasmittede per 100.000 innbyggere og er dermed på rødt nivå, melder NRK.

Med 1.126 nye smittetilfeller de siste to ukene har Norge passert grensen for å bli vurdert som et rødt land, skriver kanalen.

Grensen norske myndigheter bruker for å bestemme hvorvidt et land er rødt eller ikke, er 20 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene.

For Norges del betyr det maksimum 1.084 nye smittetilfeller de siste to ukene, basert på Folkehelseinstituttets befolkningsgrunnlag som er 5.421.241 personer.

Dermed har Norge en smittesituasjon på rødt nivå, med 20,77 smittede per 100.000 de siste to ukene.

ANNONSE

Det var ved midnatt registrert 11.521 koronasmittede personer her i landet – en økning på 133 meldte tilfeller siste døgn.

Bydel Sagene

Mandag ble det informert om at en person er smittet med koronavirus ved Sagene skole. Da ble fire ansatte og rundt 55 elever satt i karantene.

– Skolen er i dialog med bydelsoverlegen om videre håndtering av saken. De berørte blir fulgt opp, sa rektor Peter Fossland til VG.

25. august skrev Sagene Avis om smittetallene i bydel Sagene, og hvor mange som ble registrert smittet etter smitteutbruddene i to av bydelens barnehager. Fra 3. mars til 25. august ble det registrert 189 smittede i bydelen.

Fra 25. august og til i dag, 8. september, er det registrert seks nye tilfeller, og det er da totalt 195 smittetilfeller så langt i bydel Sagene.

ANNONSE

Slik har utviklingen vært i bydel Sagene:

Fra Beredskapsetatens koronadashboard.

106 av smittetilfellene har vært kvinner, og 89 av dem menn. Fordelingen etter aldersgruppe er i bydelen slik:

Fra Beredskapsetatens koronadashboard.

Lokale smitteutbrudd ellers i landet

Det har de siste ukene vært flere større lokale utbrudd rundt om i landet, og smittetallet har steget bratt. Det verste smitteutbruddet har skjedd i Fredrikstad og Sarpsborg kommune, der over 200 har fått påvist smitte, og opp mot 2.500 personer er eller har vært i karantene.

ANNONSE

I Bergen har 131 studenter ved Norges Handelshøyskole (NHH) fått påvist koronavirus. I tillegg er flere studenter ved BI i Bergen og ti ansatte ved Haukeland universitetssjukehus bekreftet smittet.

Færre innlagte

Samtidig som smittetallene har steget, er det onsdag denne uka tre uker siden Folkehelseinstituttet sist fikk inn rapporter om nye koronadødsfall.

Mer testing og bedre smittevernrutiner har trolig bidratt til å holde koronaviruset unna sykehjem og omsorgsboliger, mener lege Jacob Berild ved FHI. Dermed holder dødstallene seg lave trass i økningen i antall smittetilfeller.

Det samme gjelder sykehusinnleggelser. Tall fra Helsedirektoratet tirsdag viser at elleve pasienter er innlagt ved norske sykehus, hvorav ingen får behandling i respirator. Dette er fire færre enn mandag, da 15 pasienter var innlagt.

(©NTB)

ANNONSE

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE