Sagene Avis

Norge er på «rødt» nivå. Her er tallene fra Sagene

Det har de siste to ukene vært over 20 tilfeller av koronasmitte per 100.000 innbygger i Norge, til tross for færre sykehusinnlagte. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Norge har de siste to ukene registrert over 20 koronasmittede per 100.000 innbyggere og er dermed på rødt nivå, melder NRK.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 08.09.2020 kl 14:19

OSLO: Norge har de siste to ukene registrert over 20 koronasmittede per 100.000 innbyggere og er dermed på rødt nivå, melder NRK.

Med 1.126 nye smittetilfeller de siste to ukene har Norge passert grensen for å bli vurdert som et rødt land, skriver kanalen.

Grensen norske myndigheter bruker for å bestemme hvorvidt et land er rødt eller ikke, er 20 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene.

For Norges del betyr det maksimum 1.084 nye smittetilfeller de siste to ukene, basert på Folkehelseinstituttets befolkningsgrunnlag som er 5.421.241 personer.

Dermed har Norge en smittesituasjon på rødt nivå, med 20,77 smittede per 100.000 de siste to ukene.


Det var ved midnatt registrert 11.521 koronasmittede personer her i landet – en økning på 133 meldte tilfeller siste døgn.

Bydel Sagene

Mandag ble det informert om at en person er smittet med koronavirus ved Sagene skole. Da ble fire ansatte og rundt 55 elever satt i karantene.

– Skolen er i dialog med bydelsoverlegen om videre håndtering av saken. De berørte blir fulgt opp, sa rektor Peter Fossland til VG.

25. august skrev Sagene Avis om smittetallene i bydel Sagene, og hvor mange som ble registrert smittet etter smitteutbruddene i to av bydelens barnehager. Fra 3. mars til 25. august ble det registrert 189 smittede i bydelen.

Fra 25. august og til i dag, 8. september, er det registrert seks nye tilfeller, og det er da totalt 195 smittetilfeller så langt i bydel Sagene.


Slik har utviklingen vært i bydel Sagene:

Fra Beredskapsetatens koronadashboard.

106 av smittetilfellene har vært kvinner, og 89 av dem menn. Fordelingen etter aldersgruppe er i bydelen slik:

Fra Beredskapsetatens koronadashboard.

Lokale smitteutbrudd ellers i landet

Det har de siste ukene vært flere større lokale utbrudd rundt om i landet, og smittetallet har steget bratt. Det verste smitteutbruddet har skjedd i Fredrikstad og Sarpsborg kommune, der over 200 har fått påvist smitte, og opp mot 2.500 personer er eller har vært i karantene.


I Bergen har 131 studenter ved Norges Handelshøyskole (NHH) fått påvist koronavirus. I tillegg er flere studenter ved BI i Bergen og ti ansatte ved Haukeland universitetssjukehus bekreftet smittet.

Færre innlagte

Samtidig som smittetallene har steget, er det onsdag denne uka tre uker siden Folkehelseinstituttet sist fikk inn rapporter om nye koronadødsfall.

Mer testing og bedre smittevernrutiner har trolig bidratt til å holde koronaviruset unna sykehjem og omsorgsboliger, mener lege Jacob Berild ved FHI. Dermed holder dødstallene seg lave trass i økningen i antall smittetilfeller.

Det samme gjelder sykehusinnleggelser. Tall fra Helsedirektoratet tirsdag viser at elleve pasienter er innlagt ved norske sykehus, hvorav ingen får behandling i respirator. Dette er fire færre enn mandag, da 15 pasienter var innlagt.

(©NTB)

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...