ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis
Seksjonsheader

«Nydalen fortettes enormt på bekostning av friarealer»

Terje Olav Moen (Ap), leder for miljø-, plan- og samferdslskomiteen i Nordre Aker. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

KOMMENTAR: Det er absolutt på tide at kommunen lager en samlet plan for videre utvikling av Nydalen-området, og at det ikke overlates til private utbyggere slik det har skjedd til nå.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 31.01.2018 kl 20:09

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Viser til Nordre Aker Budstikkes oppslag om at kommunen jobber med en helhetlig plan for utvikling av Nydalen. Som leder i MPS (miljø-, plan- og samferdselskomiteen) i bydelen, ønsker jeg dette velkommen. Og har sikkert både resten av MPS og BU med meg i dette, selv om det ikke er behandlet politisk.

BAKGRUNN: For første gang vil kommunen lage en helhetlig plan for området. Men foreløpig er den hemmelig

Det er absolutt på tide at kommunen lager en samlet plan for videre utvikling av Nydalen-området, og at det ikke overlates til private utbyggere slik det har skjedd til nå. Selv om mye er blitt bra, så ser vi nå at Nydalen fortettes enormt med boliger, kontorer og næringsarealer på bekostning av fellesområder, parker og behov som skoler og barnehager. Nytt kinosenter med 14 saler og boligblokker på 8 etasjer rett ved siden av, er eksempler på dette. Og det planlegges utbygging både over T-banetraseen og ved Schibsted-trykkeriet med rundt 2000 leiligheter. Og dette gjøres uten at det tilrettelegges for trafikkavvikling, trygge skoleveier, idrettsanlegg, skoler og barnehager!

I tillegg bør planen se hvordan eksisterende bygninger kan brukes til fellesformål. jeg tenker spesielt på trykkerihallen øverst i området. Bygget er både ganske nytt og svært solid og bør passe ypperlig som idrettshall, gjerne kombinert med svømmehall. Verkstedhallen på Bjølsen er et godt eksempel på dette. Pluss at bygget viser slutten på avistrykking og overgangen til digitale medier.

Vi ser nå også at etterspørselen etter boliger avtar, og nye leiligheter i Nydalen og ellers i bydelen er altfor dyre for folk som trenger bolig. Derfor vurderer flere utbyggere nå utleie istedenfor salg, men det blir heller ikke billig.

ANNONSE

LES OGSÅ: Salgssvikt for Storotunet – vil heller leie ut leilighetene

Derfor er det som sagt veldig bra at det nå gjøres et tverretatlig arbeid med å lage en plan for hele Nydalen, og som begge bydeler Sagene og Nordre Aker er administrativt involvert i. Så ser vi med spenning fram til å behandle planen politisk utpå våren!

Terje Olav Moen (Ap),
MPS-leder i Nordre Aker

Delta i debatten? Send ditt innlegg til debatt@nab.no!

LES OGSÅ:

ANNONSE


Lokalpolitikerne har ønske om park på Avantors tomt i Sandakerveien 113-119. Slik svarer Avantor på park-ønsket

Slik presenterer Avantor sine pågående plansaker i Nydalen

Planlegger helt nytt Nydalenkvartal

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE