Sagene Avis
Seksjonsheader

«Nydalen fortettes enormt på bekostning av friarealer»

Terje Olav Moen (Ap), leder for miljø-, plan- og samferdslskomiteen i Nordre Aker. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

KOMMENTAR: Det er absolutt på tide at kommunen lager en samlet plan for videre utvikling av Nydalen-området, og at det ikke overlates til private utbyggere slik det har skjedd til nå.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 31.01.2018 kl 20:09

Viser til Nordre Aker Budstikkes oppslag om at kommunen jobber med en helhetlig plan for utvikling av Nydalen. Som leder i MPS (miljø-, plan- og samferdselskomiteen) i bydelen, ønsker jeg dette velkommen. Og har sikkert både resten av MPS og BU med meg i dette, selv om det ikke er behandlet politisk.

BAKGRUNN: For første gang vil kommunen lage en helhetlig plan for området. Men foreløpig er den hemmelig

Det er absolutt på tide at kommunen lager en samlet plan for videre utvikling av Nydalen-området, og at det ikke overlates til private utbyggere slik det har skjedd til nå. Selv om mye er blitt bra, så ser vi nå at Nydalen fortettes enormt med boliger, kontorer og næringsarealer på bekostning av fellesområder, parker og behov som skoler og barnehager. Nytt kinosenter med 14 saler og boligblokker på 8 etasjer rett ved siden av, er eksempler på dette. Og det planlegges utbygging både over T-banetraseen og ved Schibsted-trykkeriet med rundt 2000 leiligheter. Og dette gjøres uten at det tilrettelegges for trafikkavvikling, trygge skoleveier, idrettsanlegg, skoler og barnehager!

I tillegg bør planen se hvordan eksisterende bygninger kan brukes til fellesformål. jeg tenker spesielt på trykkerihallen øverst i området. Bygget er både ganske nytt og svært solid og bør passe ypperlig som idrettshall, gjerne kombinert med svømmehall. Verkstedhallen på Bjølsen er et godt eksempel på dette. Pluss at bygget viser slutten på avistrykking og overgangen til digitale medier.

Vi ser nå også at etterspørselen etter boliger avtar, og nye leiligheter i Nydalen og ellers i bydelen er altfor dyre for folk som trenger bolig. Derfor vurderer flere utbyggere nå utleie istedenfor salg, men det blir heller ikke billig.


LES OGSÅ: Salgssvikt for Storotunet – vil heller leie ut leilighetene

Derfor er det som sagt veldig bra at det nå gjøres et tverretatlig arbeid med å lage en plan for hele Nydalen, og som begge bydeler Sagene og Nordre Aker er administrativt involvert i. Så ser vi med spenning fram til å behandle planen politisk utpå våren!

Terje Olav Moen (Ap),
MPS-leder i Nordre Aker

Delta i debatten? Send ditt innlegg til debatt@nab.no!

LES OGSÅ:Lokalpolitikerne har ønske om park på Avantors tomt i Sandakerveien 113-119. Slik svarer Avantor på park-ønsket

Slik presenterer Avantor sine pågående plansaker i Nydalen

Planlegger helt nytt Nydalenkvartal

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...