Sagene Avis

Nye leietagere inn her

Ila hybelhus har fått nye leietagere. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Det tidligere hybelhuset for kvinner har nå fått en ny bruk.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 10.12.2018 kl 11:14

ILA: Nesten 100 år etter at Ila pensjonat ved Alexander Kiellands plass ble innviet - i 1921, og tatt i bruk som hybelhus for kvinner, er det helt andre leietagere som nå har flyttet inn:

– Dette betyr veldig mye. Det er tungt å jobbe hjemmefra, slik mange i min bransje gjør når lokalene blir for dyre, sier hattemakeren Stine Rudi Standal til Aftenposten.

Ett år

Hun er en av 87 kunstnere som har fått plass i det tidligere hybelhuset, som også blant annet har vært flyktningmottak. Fra saken i Aftenposten går det frem at ordningen er i henhold til Oslo kommunens atelier-satsing, men kun i første omgang for ett år.

Det går videre frem av saken at for å leie i bygget betaler hver aktør 305 kroner i året pr. kvadratmeter, pluss felleskostnader. Resten dekkes av Oslo kommune - her kan du lese saken i Aftenposten.

Høyt kunstnerisk nivå

Fra Kulturetatens egen informasjon går det blant annet frem følgende om selve søke- og tildelingsprosessen:


– Tildelingsutvalget prioriterer søkere med kunstproduksjon som hovedbeskjeftigelse. Søkeren må dokumentere et høyt kunstnerisk nivå og aktivitet. Aktiviteten kan synliggjøres gjennom utstillinger, utmerkelser som stipender eller deltagelse på ulike kunstarenaer.

Oslo kommune leier ut atelierer med subsidiert leie for å legge til rette for at billedkunstnere, kunsthåndverkere og brukskunstnere i Oslo får gode arbeids- og rammevilkår.

I tillegg at det for Ila pensjonat inngås kontrakter til 31.12.2019 uten mulighet for forlengelse.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...