ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

21 prosent av bydelens beboerne er fullvaksinert

Og en ny gruppe er i gang

Foto: Heiko Junge / NTB (illustrasjonsfoto)

Denne uka begynte bydelen å vaksinere en ny gruppe. Se her hvor mange vaksinedoser som er satt og hvor mange bydelen mottar fremover.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 25.06.2021 kl 10:12

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

BYDEL SAGENE/OSLO: Per torsdag 24. juni er 21.576 vaksinedoser satt i bydel Sagene.

Ifølge Helseetatens statusrapport, per 22. juni, er 21 prosent av bydelens beboere fullvaksinert og 25 prosent har fått sin første dose. 54 prosent er ikke vaksinert.

Disse gruppene har fått vaksine/tilbud om vaksine i bydelen:

  • Beboere på sykehjem
  • Personer over 85 år som ikke bor på sykehjem
  • Personer mellom 75 og 84 år
  • Personer fra gruppe 4
  • Personer i gruppe 5, 6 og 7
  • Personer i gruppe 8, 9 og 10

Dersom du er i en av disse gruppene, men ikke har fått vaksine, ta kontakt med bydelen.

ANNONSE

Nå er det gruppe 11 (alder 25-39 år) som vaksineres i bydelen.

Oversikt over hvor mange som er vaksinert i de ulike gruppene. Foto: Bydel Sagene

Nesten 5000 doser på vei

Neste uke får bydelen 4.934 doser av mRNA-vaksiner (Pfizer og Moderna), de fleste er til dose 1.

– Vi vil fortsette kontakte innbyggere vi ikke kom i kontakt med ved tidligere forsøk og som ikke klarer å booke time elektronisk, skriver bydelen på sin nettside.

Bydelen har elektronisk booking av timer for vaksinasjon. De som har registrert sitt ønske om vaksinen vil få en SMS med forklaring om hvordan de går videre for å booke seg en time.

ANNONSE

– Time for dose 2 bestemmes av time for dose 1, se om begge timene passer før du bekrefter booking.

Nyttig informasjon

Norge får færre vaksinedoser fra Pfizer-BioNTech i juli, august og september enn forventet. På bakgrunn av dette har regjeringen etter råd fra FHI vedtatt å gå tilbake til et 12 ukers-intervall mellom dosene.

Målsetningen er å få gitt så mange innbyggere som mulig dose 1 så tidlig som mulig.

– For vår bydel betyr det at alle som har 9 ukers-intervall mellom dosene vil få en ny time for dose 2. Dere får informasjon om den nye tiden via SMS, skriver bydelen.

Hvis du skal utenlands i forbindelse med studier (utveksling eller utenlandsstudier), velger du deg time til vaksinasjon som normalt når du mottar SMS fra Helseboka.

ANNONSE

– Du velger altså en passende time for vaksinedose 1, og velger samtidig en time for vaksinedose 2 (selv om den muligens er for sen i forhold til avreise). Etter at du har valgt timene kan du ta kontakt med oss via tlf. (nummeret står i SMS-en som bekrefter time), slik at vi finner time til dose 2 som passer med tanke på avreise.

Fra og med denne uka, uke 25, vil bydel Sagene få bistand i vaksinering fra utvalgte apotek. Booking av timer fungerer på samme måte som ellers, du vil få en SMS med forklaring av hvordan du går videre for å booke time.

Oslo prioriterer helsepersonell foran lærere i vaksinekøen

Regjeringen åpner for at ansatte i skoler og barnehager kan prioriteres i vaksinekøen av de kommunene som ønsker det, men Oslo prioriterer helsepersonell.

– Føringene fra FHI er klare. Vi må prioritere helsepersonell først. Og gitt at prognosene holder seg, så vil alle i Oslo ha fått tilbudet om vaksine innen slutten av juli, skriver assisterende kommuneoverlege Miert Skjoldborg Lindboe i en e-post til NTB.

Regjeringen gir kommunene muligheten til å prioritere ansatte i skoler og barnehager, slik at flest mulig er vaksinert før sommerferien er over.

ANNONSE

Bakgrunnen for at regjeringen velger å prioritere disse gruppene, er at vaksineringen av hele befolkningen tar lenger tid enn antatt, og at alle lærere derfor ikke ville vært beskyttet før skolene åpner igjen.

Aina Skjefstad Andersen, som leder Utdanningsforbundet i Oslo, mener at særlig de som jobber i barnehager burde bli prioritert i Oslo.

– Noen barnehager er jo åpne hele sommeren, og de ansatte tar ut ferie på forskjellige tidspunkter, sier hun til Dagsavisen.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE