ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Planlegger 800 boliger:

– Vi har samlet alle innspillene og ser at det er mye vi kan jobbe sammen om videre

MØTE: Torshaug pilot 70+ inviterer til det andre medvirkningsmøtet. Foto: selvestepaulsen.no

Torshaug pilot 70+ fikk 200 innspill i første møte. På onsdag får du igjen sjansen til å medvirke i byggeplanene på Torshovtoppen, også kjent som Torshaug.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 20.08.2019 kl 15:35

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

TORSHOV: Torshaug pilot 70+ inviterer nye og tidligere deltakere til medvirkningsmøte, onsdag 21. august.

Dette blir det andre møte i en serie på fire, for å planlegge byutvikling med boliger, skole, barnehage, handel, arbeidsplasser, idrett, frivillighet og torg og møteplasser på Torshovtoppen, også kalt Torshaug.

Dette er en tomt på 45 mål, og Bastia Eiendom har eid tomten de siste 15 årene. Nå går leiekontraktene på tomta snart ut og nye planer skal lages for gamle og nye beboere. Planen er å starte opp arbeidet med reguleringsplanen denne høsten, forteller prosjektleder for Torshaug pilot 70+, Anne Woodstrup.

Torshaug Pilot 70+ er en forsiktig start på dette planarbeidet.

– Hensikten med pilot-prosjektet er å få frem beskrivelser av de kvalitetene vi vil ha mer av og forsøke å sikre disse i den nye planen for utbygging på Torshaug, sier Woodstrup.

ANNONSE

I Oslo tror de antall innbyggere over 50 år vil øke med 44 prosent frem til 2040, og den største økningen vil vi se i aldersgruppen 70+, derav navnet på piloten.

Les også: Planlegger 800 boliger: Inviterer til idémøte

Fikk 200 innspill

I Oslo er kommuneplanens samfunnsdel helt ny – den beskriver hvordan Oslo skal bli en grønnere, varmere og mer skapende by med plass til alle. I planen står det at hvis Oslo skal bli en aldersvennlig by med et miljø som fremmer aktiv og sunn aldring, må fellesskapsløsninger skapes i et samarbeid mellom innbyggere, medarbeidere, frivillige lokale organisasjoner, og på tvers av kommunal sektor, forteller Woodstrup.

– Det er denne oppgaven vi ønsker å løse med prosjektet Torshaug Pilot 70+. I juni hadde vi vårt første møte med folk fra Torshov og Sagene. Beboere, frivillige og profesjonelle møttes på Lønnebakken skole for å finne ut hvilke behov, ønsker og visjoner 70+-beboere kan ha for et godt bomiljø og egen bolig i byen. Mange er beboere i området, andre jobber med eller for eldre. Mye og nyttig kunnskap ble delt med oss om livet i byen. Det var veldig god stemning, og mye bra dialog!   

Prosjektet har registrert nær 200 innspill om hva som gjør en forskjell i bomiljøet, hva som er viktig for å skape rammer om et godt liv i byen, også når man blir eldre.

ANNONSE

I det første møtet ble det stilt tre spørsmål til deltakerne: 

  • Si noe om ditt bilde av en grønnere hverdag, 
  • Si noe om hva aldersvennlig bolig er for en 70+-beboer, 
  • Hva gjør bomiljøet til et skapende sted med plass til alle?

– Vi har samlet alle innspillene og ser at det er mye vi kan jobbe sammen om videre. Fellesskap og aktiviteter i møteplasser for alle, miksede boliger og trygge boforhold uansett om jeg eier eller leier, meningsfulle møter på tvers av generasjoner og et spennende nærmiljø der jeg kan møte folk, se på livet i gatene og føle meg hjemme, er noen av ønskene.

Se video fra det første møtet her (ekstern video):

ANNONSE

Tre tema i andre møte

Istedenfor tre spørsmål vil dette møtet ha tre tema: 

  • Fellesskap rundt mat og matkultur
  • Blokka der jeg bor, en mikset bolig, med fellesrom jeg deler med andre 
  • Aktiviteter og kvaliteter ute, i bymiljøet og i bomiljøet

– Nå skal vi bygge modeller og bilder som viser hvordan vi kan tenke oss løsninger for disse temaene på Torshaug. Vi skal ende opp med konkrete tolkninger og illustrasjoner av behov, ønsker og visjoner.

– Utover høsten skal vi sammen undersøke hvordan vi kan få realisert ønskene våre. Utbyggeren kan hjelpe oss med mye, men bydel og kommune, organisasjoner, skoler, bedrifter og sosiale entreprenører blir også viktige medspiller i videre arbeid med å utvikle et bra miljø for alle på Torshaug.

ANNONSE

Møtet starter 17.30 på Lønnebakken skole i Johan Selmers gate 3. Det blir enkel servering.

Det er plass til ca 35 deltagere, og sist ble det fullt hus. Derfor ønsker de påmelding til møtet. Send en sms eller e-post til Anne Wodstrup på anne@urbanagent.no eller tlf 97121514.

Torshaug pilot 70+ er et prosjekt utviklet av Bastia Eiendom og Urba AS med støtte fra Husbanken. Sagene Eldreråd medvirker i prosessen.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE