Åpner nytt restaurant-konsept først på Storo

Soussjef Jørn Schjefstad og restaurantsjef Anna Maia Backlund på Bresserie Ferda på Thon Hotel Storo. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Den første restauranten i Thon-kjedens Brasserie Ferda-konsept åpnet på Storo 6. september.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

STORO: Det nye Thon Hotel Storo åpnet dørene 5. september. Dagen etter åpnet hotellets egen restaurant dørene. Og det er et helt nytt konsept i Thon-kjeden som ser dagens lys på Storo.

Første av fire

Brasserie Ferda serverer «god norsk mat som er rustikk og lokal» og restauranten er «ujålete og folkelig» og for alle. Slik beskriver Thon Hotels selv Ferda-konseptet.

– Vi satser på norske, lokale råvarer. Vår visjon er å fronte norsk matkultur, sier Henning Olsen, som er F&B Manager – sjef for mat og drikke – i restauranten og konferansesenteret som er tilknyttet det nye hotellet.

Restauranten har uteservering med plass til omlag 30 gjester, ut mot det nesten ferdige Storotunet. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Det er første gang Thon Hotels åpner en egen restaurantkjede, forteller Olsen. Og først ut er altså Storo. I løpet høsten åpner tilsvarende restauranter på Thon-hotellene i Alta, Kirkenes og Bergen lufthavn Flesland. Blir det en suksess kan flere hoteller følge etter.

– Vi har valgt Ferda-navnet for å distansere oss litt fra resten av hotellet. Dette er en restaurant for alle, ikke bare dem som bor på hotellet, sier Olsen.

For Ferda blir det viktig å nå ut til, og bli et samlingssted for lokalmiljøet, og etter hvert vil nok After work, musikk- og andre arrangemneter komme på programmet. Da er plasseringen, midt i utviklingen av Storo og Nydalen, midt i blinken, mener mat- og drikkesjefen.

F&B Manager Henning Olsen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

– Jeg tror Storo blir et nytt sentrumsområde, og et hjerte i Oslo.

Olsen viser til de store boligutbyggingsprosjektene som skyter opp i nabolaget. Utenfor tar torget Storotunet form, og om ikke lenge åpner også restaurantene Sumo, Pink Fish og Johnny Rocket i nybygget ved Vitaminveien, som Nordre Aker Budstikkes lesere ga navnet Storobuen.

– Og med Storo storsenter, Odeon kino og Thon Hotel blir dette også et underholdningssentrum, sier F&B-manageren.

Konseptet reflekterer sjefen

Det skjer ingenting nytt i Thon-konsernet uten at sjefen sjøl, Olav Thon, gir tommel opp.

– Det er liksom noe erkenorsk over eieren vår, og han tente med en gang på konseptet med bare norske råvarer. Konseptet reflekterer på mange måter Olav Thon selv, sier Olsen.

Norske råvarer er i fokus i Ferda-restaurantene. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Men det er et konsept som ikke er helt fritt for humper underveis.

– Tilgangen på norsk mat og stabile leveranser, kan være utfordrende. Sånn sett er det et litt vanskelig konsept. Menyen blir sesongtilpasset, avhengig av tilgang og årstider, sier Olsen.

Det resulterte i at menyen gikk i trykken bare én time før gjestene satte seg til bords på restaurantens åpningsdag.

Men «lokale råvarer», hva er egentlig det?

– Ja, hva er egentlig grensen for 'lokalt'. Vi har valgt å fokusere på og løfte frem det norske. Kan vi kalle kongekrabbe fra Troms for lokal? Logistikken fra Troms til Oslo er så bra, at jeg mener vi kan gjøre det. I motsetning til om vi skulle ha bestilt blekksprut fra Middelhavet. Da hadde den blitt transportert bare til oss, svarer Olsen.

I den grad de får det til går de også for økologiske råvarer, og på sikt ønsker Thon-kjeden å knytte seg til bønder som produserer råvarene de spesielt er på ukikk etter. På drikkevarefronten har flere norske mikrobryggerier fått plass i ølskapet, og i brennevinshylla står både akevitt og norsk gin.

Brasserie Ferda på Storo. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Ved siden av mer tradisjonelle middagsretter som biff og fisk, vil konseptet «nevamat» bli å finne på menyen - småretter som gjerne kan spises med hendene og deles over bordet.

– Maten blir kalt «ujålete». Hva legger du i det?

– Rettene skal være rustikke på tallerkenen. Smak og utseende er veldig viktig, men det skal ikke være fisefint, svarer soussjef Jørn Schjefstad.

Brasserie Ferda på Storo. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...