ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Småbarnsforeldre uten inntekt vant en million kroner

VANT I PANTELOTTERIET: Slik ser et millionlodd ut. Foto: Privat

Småbarnsmoren skulle bare innom Meny Ringnes Park nederst på Sagene for å kjøpe smågodt til påskeegget. Plutselig sto hun med en million kroner i hendene.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 08.04.2020 kl 12:10

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE: Før hun forlot leiligheten tok hun med seg en pose med tomgods som hang i gangen. Da hun kom til butikken satset hun 27 kroner i pant ved å trykke på Røde Kors-knappen, som hun pleier. Så kom det en fanfare.

– Jeg skjønte at jeg hadde vunnet, men trodde det bare var 50 kroner. Jeg hadde ikke med meg brillene mine, så jeg klarte ikke lese helt hva som sto. Først trodde jeg at det sto 10 000 kroner. Så skjønte jeg plutselig at jeg hadde vunnet én million. Da ble helt jeg sjokkert, sier vinneren, som ønsker å være anonym, til Røde Kors.

– Nå kan vi se litt lysere på det

Gevinsten kom som bestilt, siden både kvinnen og mannen hennes er uten jobb på grunn av koronapandemien. Nå er de begge hjemme med sine små barn.

– Vi er begge selvstendig næringsdrivende, og har vært uten inntekt siden midten av mars. Nå kan vi se litt lysere på det, sier hun.

Pengepremien skal de bruke på sparing og til å nedbetale på lånet.

ANNONSE

– Vi skal være veldig fornuftige med disse pengene, men vi skal nok unne oss noe ekstra også, sier den heldige vinneren.

– Det var veldig moro å få en vinner her i butikken, sier kjøpmann Jan Trygve Moberg Blekastad hos Meny Ringnes Park. Foto: Meny

Kjøpmann Jan Trygve Moberg Blekastad hos Meny Ringnes Park syns det var var veldig moro å få en vinner i butikken, og det skapte svært god stemning både hos ansatte og kundene, forteller han. Dette er en av butikkene hvor det spilles mest i Pantelotteriet i hele landet, og i juni 2017 hadde de også en kunde som vant toppgevinsten i lotteriet.

– Jeg må bare få gratulere. Det høres ut som dette var folk som virkelig fortjente å vinne, sier Blekastad.

– Bidragene er ekstra viktige nå

Inkludert mandagens vinner på Meny Ringnes Park har 82 personer blitt pantemillionær i lotteriet siden starten i 2008.

ANNONSE

Totalt fikk Røde Kors hele 62 millioner kroner fra Pantelotteriet for 2019. Oslo er et av fylkene hvor flest deltar i Pantelotteriet. Halvpartene av midlene som kommer inn via lotteriet, går til de lokale Røde Kors-lagene. For Oslo Røde Kors innebar det at de fikk inn hele 5,1 millioner kroner fra Pantelotteriet i 2019. Det er en økning på 31 prosent siden i fjor.

– Dette er utrolige viktige midler for oss, som gjør at vi kan drive enda mer humanitært arbeid. Jeg vil gjerne si tusen takk til alle som støtter oss med panten sin, sier Elin Holmedal, leder i Oslo Røde Kors.

– Bidragene er ekstra viktige nå, når vi jobber hardt for å takle den krevende situasjonen vi står midt oppe i nå, sier Elin Holmedal, leder i Oslo Røde Kors. Foto: Røde Kors

– Ved å bruke Røde Kors-knappen når du panter bidrar du til en raus, åpen og inkluderende by hvor vi tar vare på hverandre. Bidragene er ekstra viktige nå, når vi jobber hardt for å takle den krevende situasjonen vi står midt oppe i nå, sier Holmedal.

ANNONSE

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE