ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Ærlighet varer lengst på Sagene

KAFFETØRST?: Her kan du vippse og forsyne deg selv. Foto: Janina Lauritsen

Kaffegram på Sagene har satt ut en selvbetjent kaffestasjon.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 28.02.2018 kl 09:13

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE: – Det er noe som heter at folk flest er ærlige og vi tror i grunnen på dette, sier gründer og eier av Kaffegram, Anneli Sande.

Rett ved busstoppet på Sagene kan du "vippse" 20 kroner og forsyne deg selv med kaffe. 10 prosent av inntektene går til veldedige formål.

God respons

Sande forteller at responsen på den lille, selvbetjente kaffestasjonen har vært positiv.

– Folk liker at kaffe er lett tilgjengelig, men dette med å få tillit har tydeligvis betydd litt for folk. Det er stadig noen som kommenterer dette.

– Det er alltid noen innimellom som sniker seg litt til enten det ene eller det andre, men sånn er det.

ANNONSE

Til og med putene til Kaffegram blir stjålet en gang i blant, men det forhindrer ikke Sande fra å fortsette å stole på folk. Hun fortsetter med selvbetjeningen så lenge det går litt i pluss.

– Vi bruker ikke tid på å sjekke om noen har forsynt seg uten å betale, men hvis det senere blir slik at det meste av kaffen blir borte uten betaling må vi jo gjøre noen grep.

Selbetjent-kjede

Dette lille pilotprosjektet som hun kaller det, har inspirert henne til å starte en selvbetjent kafékjede, Ærlig Kafé, tilknyttet virksomheter. Den ble lansert 2. januar, og den første kaféen ble startet noen uker senere på NRK Østlandssendingen, og nå starter de sin andre i en bedrift ved Carl Berner.

– Som en hardtarbeidende gründer og alenemor som forsøker å forsørge seg selv tar jeg en del risiko, men noe i meg sier at dette er en interessant tjeneste og i tillegg starter den noen indre prosesser hos de som har dette tilbudet.

LES OGSÅ:

ANNONSE


Kvinnen smyger klærne ned i en stor, spesiallaget handlepose og stjeler for titusenvis av kroner

Har tatt viktige grep for at de eldre skal gå opp i vekt

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE