ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Barnehagen får likevel bli på Torshovtoppen

TORSHOVTOPPEN: Torshovhagen barnehage, som i fjor måtte lete etter nye lokaler, får nå bli på Torshovtoppen. Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

Torshovhagen barnehage har inngått ny leieavtale med Bastia Eiendom AS, og får bli på Torshovtoppen. – En kriseløsning, mener aksjonsgruppa som jobber for å stoppe utbyggingen av tomta.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

TORSHOV: Læringsverkstedet Torshovhagen barnehage har inngått en ny leieavtale med Bastia Eiendom AS om fortsatt barnehagedrift på Torshovtoppen.

I fjor vår ble Læringsverkstedet Torshovhagen barnehages leiekontrakt sagt opp, og de startet jakten etter erstatningslokaler. I august skrev lokalavisa om at de inngikk avtale om nye lokaler i boligprosjektet Myrenskvartalet i Sandakerveien 16.

Nå viser det seg at barnehagen både skal inn i Myrenskvartalet, samtidig som de fortsatt skal bli på Torshovtoppen. Den nye kontrakten gjelder imidlertid ikke de to byggene på nedre Torshov gård, som også er en del av barnehagens nåværende lokaler, men kun bygget på øvre Torshov gård.

– Et godt tilbud

– Dette har vært en prosess. Bastia Eiendom og Læringsverkstedet har sett på hvordan vi kan løse dette på best mulig måte, og vi har vært i gode forhandlinger. Vi ønsker å opprettholde, i størst mulig grad, alle barna og personalet vi har i dag, med to enheter. Avdelingen på Torshov blir en satellitt til Myrenskvartalet, sier prosjektutvikler i Læringsverkstedet, Kjell Roar Kaasa.

Han er fornøyd med den nye løsningen.

ANNONSE

– Dette er et godt tilbud, vi er veldig glade for å ha landet en avtale!

Myrens vil bli den største enheten av Torshovhagen, med fire avdelinger. Barnehagen har foreløpig ikke fått dato for ferdigstilling av Myrenskvartalet, men får bli i eksisterende lokaler til de nye er klare. Torshovhagen avdeling Myrens og Torshovhagen avdeling Øvregård vil fortsette å samarbeide, det vil være én styrer for begge enheter og barnehagen vil fortsette med musikk som hovedsatsningsområde.

Avdeling Øvregård vil ha både små- og storbarnsavdeling og vil huse tre avdelinger. Men nøyaktig hvor mange barn som kan få bli på Torshovtoppen, kan ikke styrer Lene Harp Andrews svare på.

– Vi er ikke så langt i prosessen, men vi skal komme frem til en løsning som bevarer alles interesser. Vi har snakket med foreldrene, og noen ønsker å bli, mens noen syns nye lokaler virker spennende. Vi jobber hardt for at alle skal bli fornøyde. Vi er kjempeglade for at Bastia Eiendom og prosjektavdelingen kom frem til en avtale. Dette ble et godt utfall for oss, når ting ble som de ble, sier Harp Andrews.

Ikke fornøyd

Naboaksjonen «Bevar Torshovtoppen for fellesskapet - nei til rasering og kjempeutbygging!», som jobber for å stoppe Bastia Eiendoms planer på Torshovtoppen, har tidligere fortalt lokalavisa at de mener Torshovtoppen er en drømmeplass for barnehager. Da det ble klart at Torshovhagen barnehage måtte flytte, og Torshovgata barnehage legges ned, fortalte de om sin bekymring for at 200 barnehageplasser forsvinner fra lokalmiljøet.

ANNONSE

– Det er krise. Vi vil at kommunen i det minste skal gjenåpne barnehagene, hvis vi ikke kan redde hele Torshovtoppen. Dette er et unikt landskap hvor barna trives. De vokser opp i indre by, men i et grønt område med epletrær og lite trafikk, sa de tidligere.

Les mer om dette her

Marte Vike Arnesen, i aksjonsgruppa, er ikke fornøyd med den nye leieavtalen som ble inngått 3. mars.

– Vi syns ikke en oppdeling er positivt. Vi ønsker at alle barna skal få bli på Torshovtoppen. Problemet er at den nye barnehagen i Myrenskvartalet opprettes fordi det bygges nye boliger der. Torshov mister jo fortsatt barnehageplasser. Dette mener vi er en kriseløsning.

– Vi i aksjonsgruppa skulle ønske barnehagen kunne beholdt de gamle lokalene, men de trenger store rehabiliteringer for å kunne fungere som barnehage. Vi er bekymret for tilstanden til nedre gård nå som det kommer til å fortsette å forfalle. Vi er spente på hvilke tiltak som skal gjøres for å gjøre øvre Torshov gård om til en funksjonell barnehage.

ANNONSE

Aksjonsgruppa «Bevar Torshovtoppen for fellesskapet - nei til rasering og kjempeutbygging!», ønsker å stoppe boligplanene på Torshovtoppen. Her er Hilde Brinchmann og Marte Vike Arnesen utenfor avdelingen på øvre Torshov gård, hvor barnehagen har fått fornyet leiekontrakt. Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE