Sagene Avis

Sagene Avis

Erlend og den lille pølsekiosken får BBC på besøk

SYVERKIOSKEN: Eier Erlend Dahlbo skal fortelle britiske BBC om Syverkioskens kjente pølser. Foto: Mina Haugli (arkivfoto)

Eier av Syverkiosken, Erlend Dahlbo, syns det er moro med besøk av den britiske TV-kanalen. Men han håper den store turistflommen uteblir, slik at han fortsatt får tid til å være liten og god.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 07.03.2019 kl 10:55

ILA: Torsdag 7. mars får Syverkiosken, som ligger omtrent der Maridalsveien møter Sannergata, besøk av den britiske rikskringkasteren BBC.

TV-innslaget, som skal vises i programmet The Travel Show, skal belyse Norges pølsehistorie og Syverkiosken, og en programleder skal teste pølsene. Eier Erlend Dahlbo skal også fortelle hvordan han ble eier og hvorfor pølsene er så spesielle sammenlignet med andre lands pølser.

På 1980- tallet var det flere titalls pølseboder rundt omkring i Oslo. Nå er Syverkiosken en av de siste gjenværende av sitt slag.

Vil være liten og god

Sagene Avis snakker med en spent eier før besøket.

– Jeg er ikke så rå på engelsk, men det er jo veldig spesielt at de vil komme til min lille kiosk. BBC har totalt i løpet av uken 370 milioner seere og lyttere. Jeg vet ikke hvor mange som kommer til å se dette programmet da, sier Erlend Dahlbo.

Han syns det er veldig moro med besøk, men er samtidig litt nervøs for om det vil gå utover de faste kundene, dersom det kommer mange turister etter TV-innslaget.

– Kanskje du må utvide Syverkiosken etter dette?

– Nei, det er det siste jeg kommer til å gjøre. Da blir jeg som de andre og jeg vil være liten og god på det jeg driver med, og ha tid til hver kunde.

EIER: Erlend Dahlbo, fra boklanseringen av Altmuligmannen, utenfor Syverkiosken. Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

Spesiallagde pølser og sennep

Pølsebua har servert wienerpølser og sennep etter egen oppskrift i mange år. Erlend Dahlbo tok over driften av pølsebua i 2005, etter faren sin. Da hadde faren drevet bua siden han kjøpte den i 1979, og de forrige eierne drev bua i 30 år før det.

Forrige eiere het Asbjørn Syversen og Ellen Syversen, derfor navnet Syverkiosken.

For sine gjester er pølsebua spesielt kjent for sine spesiallagde pølser. Det er Åkerberg Skoglunn Pølsemakeri AS som lager pølsene på oppskrift etter faren til Erlend.

– Det som gjør pølsene spesielle er at vi bruker kun naturlige ingredienser, og mye mer rent kjøtt enn i pølser du får på butikken. I tillegg trekkes pølsene i ren oksekraft med ulike krydder i, har Dahlbo, som ikke vil røpe hvilket "gull" han krydrer kraften med, tidligere fortalt Sagene Avis.

Fikk besøk av The Guardian

Den lille pølsekiosken har også fått omtale i britiske The Guardian.

«The Guardian har vært på besøk i den lille pølseboden. «Glem hygge, det å kose seg med livets enkle gleder», startet artikkelen i den britiske storavisen The Guardian forklarende,» skrev Aftenposten.

Videre at Oslo-symbolet Syverkiosken ved Alexander Kiellands plass har følgende pølsesmak:

– «Smaken er med ett behagelig, men på samme tid også deilig krydret», skriver skribent David Atkinson før han skryter av den sterke sennepen.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...