ANNONSE

Ber lokale butikker fjerne engangsgriller etter brann i blokk

BRANN: Etter brannen i Biermanns gate, som trolig ble forårsaket av engangsgriller, tok styret i Ringnes Park Vest Sameie grep. Foto: Ringnes Park Vest Sameie

Etter søndagens brann i Biermanns gate, ba styreleder i Ringnes Park Vest Sameie de lokale butikkene om å fjerne engangsgrillene.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 07.08.2018 kl 12:51

ANNONSE

SAGENE: Det var klokken 21.54 søndag 5. august at politiet meldte om brannen, på taket av en boligblokk ved bydelsgrensa mellom Sagene og Grünerløkka:

Noen minutter senere mistenkte de at engangsgriller hadde forårsaket brannen.

Ikke tillatt å bruke engangsgriller i sameiet

«Hvorfor er engangsgriller i salg hos våre lokale butikker? (…) Det er uansett ikke tillatt å benytte slike i vårt sameie - uansett årstid. Ei heller hos våre nabosameier» skriver styret i Ringnes Park Vest Sameie inne på sin nettside.

– Å bruke engangsgrill i denne varmen og i tillegg på en takterrasse/balkong er helt vanvittig, sier styreleder Marianne Husum til Sagene Avis.

Husum gikk i dag inn på Meny i Ringnes Park og spurte butikksjefen om han ville fjerne engangsgrillene og grillkullet.

– Jeg gikk bare innom og spurte butikksjefen. Han hadde lest om brannen og var enig med meg.

FJERNET: Styreleder Marianne Husum fikk fjernet engangsgrillene og grillkullet fra Meny Ringnes Park Foto: Privat

Reagerte øyeblikkelig

Klokken 11.35 i dag kunne butikksjefen melde til Husum at engangsgrillene og grillkullet ble fjernet fra butikken.

– I utgangspunktet har vi oppfordret kundene til å opptre varsomt. Vi har regnet med at de har vært oppegående nok til å ta ansvarlige valg, sier butikksjef hos Meny Ringnes Park Jan Blekastad.

– Nå valgte vi å ta det vekk i lys av brannen i Toftes gate. Vi har det på lageret hvis folk virkelig trenger det, så kan vi ta praten om hvor de kan bruke det da.

På grunn av totalforbudet mot bruk av ild i og rundt marka og øyene, og tidvis også i byens parker, har salget av engangsgriller stått litt stille. Blekastad tror ikke butikken vil tape penger på å ha fjernet engangsgrillene. De setter heller noe annet som selger bra der i stedet, opplyser han.

– Vi må ta litt samfunnsansvar.

Joker har også fjernet

Joker i Toftes gate fjernet også engangsgrillene og grillkullet med en gang, etter å ha vært i samtale med Husum kl 15.30 i dag.

– Vi er en lokal butikk som bryr oss om miljøet rundt oss. Så da bør vi stå samlet om at vi ikke kan selge engangsgriller og grillkull, sier daglig leder Thanh Long Phi.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!