ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Biblioteket stenger, da flyttes bøkene ut i parken

UTEBIBLIOTEK: Seksjonsleder Stian F. Kristensen og spesialbibliotekar Lene Brennodden inviterer til bibliotek ute i parken. Foto: Janina Lauritsen

Deichman Torshov stenger dørene i sommer, men du kan få låne bøker mens du nyter både sola og en kopp kaffe.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 29.05.2019 kl 08:56

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SANDAKER: I løpet av 2019 får biblioteket på Sandaker senter, Deichman Torshov, endelig en grundig oppgradering. Derfor stenger biblioteket fra og med juni, men det betyr ikke at det ikke vil bli mulighet for å låne bøker i løpet av sommeren.

– I juli og august kommer vi til å ha to bibliotekinnredede containere i bydelen, én på Haarklous plass og én på Gråbeinsletta, forteller seksjonsleder Stian F. Kristensen og spesialbibliotekar Lene Brennodden.

Containerne vil inneholde ferske aviser, et lite utvalg bøker og en liten kafé med kaffe og te, og kanskje is og vafler. I tillegg vil det arrangeres aktiviteter for barn og unge, med mål om en aktivitet om dagen, som for eksempel spill og verksted.

Bibliotekene vil holde åpent tre dager i uka på hvert sted - mandag, onsdag og fredag på Haarklous plass, og tirsdag, torsdag og lørdag på Gråbeinsletta. Alle dager fra klokken 11-15.00.

– Containerne blir plassert tidlig i juni, og vi vil bruke ukene fram til åpning på å innrede dem i samarbeid med ungdom i bydelen. På begge steder vil vi også etablere et lite uteområde foran containeren, med plantekasser, sittemuligheter og lignende.

ANNONSE

Dette blir et fint prosjekt i seg selv, mener de.

– Grunnen til at det kommer en bok-container på Haarklous plass er fordi bydelen prøver å få dette til å bli et fint oppholdssted, og det vil vi bidra til. Vi vil bruke ungdommer i jobben for å få høre hva som skal til for at de tar plassen i bruk i løpet av sommeren. Så kanskje de også føler seg stolte av området og det de har jobbet med, enten de har laget benker, blomsterkasser eller noe annet.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE