ANNONSE

Boligbygg: Avviser kritikk om dårlig standard

Boligbygg er ikke enige i kritikken fra Sagene-politiker Sharam Ariafar (bildet) om at de ikke har fulgt opp varsler om dårlig standard i kommunlae leiligheter i Søren Jaabæks gate. Foto: PRIVAT

– Alle boliger blir satt i stand til god utleiestandard ved ny utleie, sier Boligbygg. De tilbakeviser kritikken fra lokalpolitiker Shahram Ariafar (Ap) om dårlig standard i kommunale boliger i Bydel Sagene.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 04.01.2018 kl 12:19

ANNONSE

ILA: Lokalpolitiker i Bydel Sagene, Shahram Ariafar fra Arbeiderpartiet, fortalte i romjulen om sine opplevelser etter en befaring i kommunale leiligheter i bydelen. Spesielt var han forferdet over tilstanden til leiligheter i Søren Jaabæks gate på Ila.

Boligbygg har nå kommentert Ariafars uttalelser, og presiserer at de ikke fikk noen varsler om lukt fra en av leilighetene før 19. desember 2017. Da ble det også skåret hull i tapetet, og oppdaget muggsopp i veggen.

Åpnet vegg og gulv

– Boligbygg bestilte en befaring av avtalepartner allerede dagen etter. Dette firmaet var i boligen i romjulen, og åpnet vegg og gulv for å måle fukt og vurdere skaden. Dette firmaet vurderer at det trolig er et rørbrudd inne i betongveggen, som har forårsaket fuktskaden inne i veggen, forteller kommunikasjonsdirektør Kristin Øyen i Boligbygg Oslo KF.

Hun viser også til at Ariafars bilder er tatt fra én leilighet, etter at vegg og gulv ble åpnet, flere lag tapet ble fjernet og laminatet på gulvet tatt opp.

– Bildene viser derfor boligen under rehabilitering, og ikke slik den så ut på det tidspunktet den ble leid ut, eller slik den har sett ut frem til veggen ble åpnet. Vegg og gulv er desinfisert en gang og vil bli tørket og renset med bistand fra Mycoteam, og deretter satt i stand, forsikrer hun.

– Alle boliger i god utleiestandard

I tillegg til at bad og kjøkken i boligen er fra 2008 da hele eiendommen gjennomgikk en våtromsrehabilitering.

– Alle Boligbyggs boliger blir satt i stand til god utleiestandard ved ny utleie. Når det gjelder ventilatoren, (journ. anm. fra bilde i forrige sak), skulle den byttes våren 2016, men her har leverandøren ikke levert i henhold til avtalen, noe vi ikke hadde fått beskjed om. Når vi nå fikk kjennskap til dette er ny ventilator bestilt, og vil bli montert i løpet av kort tid, sier Øyen.

Etterlyser brukerrepresentanter

– Jeg er glad for at Boligbygg er i gang til å ordne i denne leiligheten, men mange andre leiligheter er mer eller mindre i samme tilstand når det gjelder vedlikehold og kontroll, sier Ap-politiker Ariafar til Sagene Avis.

Han mener at beboeren i den aktuelle leiligheten fjernet tapeten etter at lukten ble så sterk at det ikke var mulig å puste.

– De fleste av bildene ble tatt lenge før de (Boligbygg, journ.anm.) kom. Omfanget er mye større enn hva Boligbygg vil innrømme, sier Ariafar.

Han sier beboere i naboleiligheten til den tidligere omtalte leiligheten, tok kontakt med Boligbygg på grunn av fukt i taket for åtte måneder siden, uten at noe har skjedd.

– Jeg ble oppringt av kommunikasjonsdirektøren i går og hun sa til meg at de ikke hadde fått noe henvendelse fra den leiligheten siden 2013. Jeg tror ikke at nåværende beboeren var der på det tidspunktet. Det ser ut at Boligbygg mangler logger fra henvendelser som kommer, sier Ariafar.

Han etterlyser også en ordning for brukerrepresentanter både i denne og andre kommunale gårder.

– Boligbygg må gjerne komme med innspill til hvordan de vil unngå slike tilstander i fremtiden, og hvilke planer de har for oppfølging av henvendelser fra brukere, oppfordrer han.

Klar over etterslep

Næringsbyråd Kjetil Lund (Ap) hadde ikke sett bildene Ariafar, men sa dette til Sagene Avis i romjula:

– Det er Boligbygg som må uttale seg om enkelteiendommer. Jeg er imidlertid klar over at det er et stort vedlikeholdsetterslep for de kommunale boligene. Derfor har dette byrådet økt innsatsen betydelig for å ta igjen etterslepet. Vi har økt avsetningen til rehabilitering av kommunale boliger til 250 millioner kroner årlig. I tillegg er Boligbyggs utbyttekrav redusert med 50 millioner i 2018 og 2019. Alt dette vil styrke vedlikeholdsinnsatsen. Men etter mange år med for små bevilgninger vil det fortsatt ta tid før samtlige eiendommer er slik vi ønsker.