Sagene Avis

Slik skal sommerjobbprosjektet endres for å øke kvaliteten

SOMMERJOBB: Bydel Sagene og arbeidsgiverne i sommerjobbprosjektet møttes til en evaluering. Foto: Janina Lauritsen

Bydelen vil gi færre ungdommer sommerjobb, slik at de ungdommene som får jobb kan få flere timer, og få bedre tid til å skape seg en god arbeidserfaring.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 01.10.2019 kl 21:15

BJØLSEN: Bydel Sagene inviterte arbeidsgiverne i sommerjobbprosjektet til en evaluering og oppsummering, på UngMetro i forrige uke.

Arbeidsgiverne fortalte hva de syns om prosjektet, både hva som har vært positivt og hva som kan gjøres bedre til neste år.

Noen av tilbakemeldingene var at ungdommenes interesser og egenskaper burde siles ut før intervjuene med arbeidsgiverne. På den måten er det enklere å kartlegge hvem som ønsker/kan gjøre hva, og plassere dem deretter.

Andre påpekte at det hadde vært fint å gi ungdommene et lite kurs før de begynte i jobbene sine:

- Det er superviktig å selge inn at dette er arbeidserfaring. For mange ungdommer var dette den første jobben, de er veldig uerfarne. Vi som er så heldige å få hjelp uten å betale for det, må ta høyde for det. Det kunne vært et lite kurs på forhånd, der de lærer å komme tidsnok, sende melding hvis de er syke, og så videre. Da hadde vi fått en bedre introduksjon, sa daglig leder, hos Mustang Sally, Bodil Skogstad, før daglig leder hos Sagene IF, Vibeke Thiblin fortsatte:


- Om vi ikke har ungdommene hele året, så kan vi jo være med på å forberede dem tidligere. Vi som arbeidsgivere kan være med i opplæringen før sommerjobben.

Skal kartlegge bedre

Ungdomstiltakene har mye kontakt med ungdommer i kommunale leiligheter, fortalte enhetsleder for ungdomstiltakene i Bydel Sagene, Cathrin Dahl-Johansen.

- Vi jobber med alle, og vi har et særlig øye med dem i disse boligene. Mange av ungdommene som har vært her i sommer har ikke hatt noen alternativer. Mange har fungert veldig bra, andre dårligere. Det er viktig å være tett på dem som trenger det mest, og det har vært utfordrende. Det er lagt mye ansvar på arbeidsgiverne. I kartleggingsprosessen og intervjuene, skal ungdommene få enda bedre hjelp til å finne det de vil drive med, der må vi gjøre bedre arbeid. Det trengs enda mer organisering, dette er et stort prosjekt.

En tydelig tilbakemelding er at det ønskes færre ungdommer med flere timer hver, slik at arbeidsgiverne kommer tettere på ungdommene.

- Og ungdommene vil ha mer arbeid. De viktigste tilbakemeldingene er at vi skal ta hensyn til ungdommene, kartlegge tydeligere og ha smalere intervjuer og få arbeidsgiverne tidligere inn. Færre ungdommer i prosjektet vil øke kvaliteten, vi tar dette med oss, sa hun.

Vil ha færre ungdommer i sommerjobbene

- Dette møtet viser at vi har tatt steget videre, i kvalitet og volum. Dette er også første gang næringslivet har vært med oss. Vi må lage realistiske arbeidsplasser til ungdommene. Sommerjobbene danner relasjoner på tvers, og det er fint å høre at det er det arbeidsgiverne kvitterer på, at de møter flotte ungdommer. Og vi skal ta med oss læringspunktene videre, sier bydelsdirektør Morten Sanden til Sagene Avis.

- Men dere vil gi færre av bydelens ungdommer sommerjobb neste år?

- Det handler om kvalitet og kvantitet. Vi må gi ungdommene jobb lenge nok. Her skal ungdommene møte voksne og arbeidslivet, og arbeidslivet skal møte ungdommene. Dette er ikke en normal rekrutteringsprosess, det tar tid å skape relasjonene.

Jobbkoordinator for ungdom i bydelen, Reza Rezaee, sier det er viktig med kontinuitet og flere timer.


- Det tar litt tid før ungdommene er trygge i jobben. Det handler om prioriteringer og finansiering. Det kan bety at vi ikke får det til med alle på en gang. Vi får vite 15. mai om vi får penger til dette, vi vet ikke hvor mye penger vi har til å rekruttere, det er vanskelig, sier han før Sanden legger til:

- Vi skal skaffe og vise resultater, det påvirker politikken. Alle kaster penger på det vi får til. Det er metodeutvikling vi driver med, det er viktig for oss.

Bydel Sagene har tilbudt sommerjobber til bydelens ungdommer de siste par årene. Ordningen har vært et spleiselag mellom byrådet, bydelen og lokalt næringsliv. Byrådet vil nå gjøre tilbudet permanent til alle bydeler, og vil sette av 60 millioner kroner i økonomiplanperioden (fire år), det vil si 15 millioner kroner til sommerjobb- og ferietilbudsprosjekter per år.

Her er arbeidsplassene som deltok i bydelens sommerjobb-prosjekt 2019:

Sagene Avis
Skeid
Sagene IF
Kaffe Gram
UngMetro
Torshovdalen aktivitetshus
Nordpolen skole
SKUR 13
Bydelens bomiljø- og parktjenester
Fernanda Nissens fritidsklubb
Festival for alle
Blomsterglede
Mustang Sally
Vøienvolden gård – Fortidsminneforeningen
Akerselva sykehjem
Bydelens hjemmetjeneste
Vøyensvingen barnehage
Askeladden barnehage
Sameie/borettslag på Torshov
Mat- og festkomiteen
Deichman Torshov

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...