Sagene Avis

Bydelspolitikerne har en gladnyhet til ungdommen

SOMMERJOBB: Ungdomsleder i bydelen, Cathrin Dahl-Johansen bak, og ungdomslederne for jobbprosjektet. Fra venstre: Tbarak Haydar, Mohamed Osman, Abdihafid Musse, og Assma Messadi. Her fra oppsummeringen av prosjektet i august. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (arkivfoto)

Sommerjobbprosjektet i Bydel Sagene, for ungdom, var populært. Og bydelspolitikerne har fått med seg at ungdommene vil jobbe mer.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

BYDEL SAGENE: Som Sagene Avis skrev om i sommer ble det, i revidert budsjett for Oslo kommune, satt av til sammen 16,15 millioner kroner til styrking av forebyggende innsats/strakstiltak i utsatte områder. Blant annet skulle pengene gå til styrking av forebyggende innsats/strakstiltak rettet mot skole og nærmiljø i utsatte områder.

Bydel Sagene ble tildelt 900.000 kroner av disse pengene, som ble brukt på jobbtiltak for unge i sommer. Da Bydel Sagene i juni inviterte unge til en samling om potensiell sommerjobbing, møtte det opp 80 arbeidsinteresserte ungdommer.

Vil jobbe mye mer

I stedet for å la halvparten jobbe mye ble det, i samråd med de unge, enighet om å la alle 80 få jobbe noe.

Ungdommene jobbet med å rydde i parkene og ved forskjellige arrangementer, i hjemmetjenesten og med aktiviteter og annet samhold med eldre rundt omkring i bydelen. De har jobbet også på sommerklubber for barn, og ikke minst arrangerte de egne VM-kvelder for andre lokale ungdommer, med fotball på storskjerm på fritidsklubben på Bjølsen.

Etter endt sommerjobbing var ungdommene enige: De vil jobbe mer!

Videreføres

Ikke bare foreslås dette prosjektet videreført av byrådet, men i møtet i kultur-, velferd-, oppvekst- og familiekomitéen i Bydel Sagene ble det vedtatt å tilføre sommerjobbprosjektet ytterligere 250.000 kroner for 2019.

Bydelens sommerjobbprosjekt har vært en stor suksess, og nå sørger flertallet AP, MDG, R og SV for at prosjektet fortsetter med økte midler som gir flere ungdommer mulighet til å få sommerjobb.

– Dette er en skikkelig gladsak. Her følger vi opp tilbakemeldingene vi har fått fra ungdommen selv, blant annet gjennom ungdommens bydelsutvalgsmøte, om jobb til flere og mer jobb til dem som får tilbudet, sier leder av Sagene Arbeiderparti, Jørgen Foss (Ap).

– For mange unge er dette den første jobberfaringen de får, og det er viktig at tilbudet de får og oppfølgingen fra arbeidsgiver blir så god som mulig, sier komitéleder Gry Bruland Larsen (SV).

Et positivt generasjonsmøte

Ung hjelper eldre var også en liten del av prosjektet i fjor, hvor noen unge fikk sommerjobb i bydelens tjenester rettet mot eldre.

– Tilbakemeldingene fra tjenestene og ungdommen selv var svært gode. Og de eldre var fornøyde og opplevde kontakten med de unge som positiv. Et godt tiltak, sier medlem av komitéen og av Sagene eldreråd, Bjørn Olav Bjørnsen (R).


Parkvedlikehold er også en viktig oppgave i miljøbydelen Sagene.

– Her bidrar ungdommen til gode opplevelser for folk i nærmiljøet, det er flott, supplerer komitémedlem Anja Ronesen (MDG).

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...