ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Stort mindreforbruk i Sagene:

Bydelsutvalgsleder Helge Stoltenberg roser bydelsadministrasjonen for å ha snudd skuta

Mer penger å rutte med i 2019, for Bydel Sagene. Foto: ARKIV SAGENE AVIS

15,5 millioner kroner åpner nye muligheter for 2019, sier Helge Stoltenberg (Ap), før kveldens bydelsutvalgsmøte i Sagene Samfunnshus.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 14.02.2019 kl 16:35

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE: En av sakene som skal opp i torsdagens lokalpolitiske bydelsutvalgsmøte, er Regnskap 2018.

Leder for bydelsutvalget i Bydel Sagene, Helge Stoltenberg (Ap) forteller om nettopp regnskapet for 2018 i bydelen. Prognosen som ble lagt fram for bydelsutvalget 31. mai 2018, var et budsjettunderskudd på over 17 millioner kroner.

– Dette var virkelig en vekker for bydelsutvalget. Et underskudd for en bydel er alvorlig. Ikke bare bruker vi mer penger enn det vi har, vi må også dekke inn et eventuelt underskudd året etter. Det betyr at vi må kutte i de tjenestene vi leverer til folk i Bydel Sagene, sier Stoltenberg.

Bydelsutvalgsleder i Bydel Sagene, Helge Stoltenberg (Ap). Foto: JANINA LAURITSEN/ARKIV SAGENE AVIS

Tiltak i mai

Han forteller videre at det ikke bare var bydelsutvalget som fikk seg en vekker. Bydelsdirektøren så alvoret, og satt raskt i gang tiltak som skulle begrense underskuddet:

ANNONSE

– Noen stillinger ble holdt ledige og ekstra bevilgninger bydelsutvalget hadde vedtatt ble satt på vent. Det kanskje mest alvorlige var at sosialhjelpsutgiftene økte sterkt. Både antallet og beløpene som ble utbetalt lå langt over det bydelen hadde forventet. Dette var med på at bydelen så ut til å gå med et stort underskudd, sier Stoltenberg.

– Det var riktig av bydelsdirektøren å sette i verk tiltak for å begrense underskuddet allerede i mai. Hadde han ikke gjort dette vil jeg ikke tenke på hvor dette kunne ende. Gjennom sommeren og høsten har direktøren og administrasjonen jobbet sammen med bydelenes tjenestesteder for å finne løsninger for den vanskelige situasjonen. Bydelsutvalget har også fulgt godt med på den økonomiske utviklingen. Og det viste seg at prognosen etter hvert endret seg fra underskudd til overskudd. Nå viser regnskapet er overskudd på hele 15,5 millioner, er gla'meldingen fra Stoltenberg.

Snudde skuta

– Bydelen har gjort en stor jobb med å snu skuta. Det at vi nå har 15,5 millioner i overskudd gir oss noen muligheter i 2019. Det vil kunne gi oss frihet til å teste ut nye måter å jobbe på, nye tjenester eller kanskje økninger i de tjenestene vi allerede leverer. Hele overskuddet settes nå av som en buffer slik at vi kan følge hvordan ting utvikler seg i 2019, avslutter bydelsutvalgslederen.

Sagene Avis følger saken saken i BU-møtet torsdag kveld. Møtet holdes i Sagene Samfunnshus kl. 18.30, og starter med Åpen halvtime.

LES OGSÅ: Mulige endringer i beboerparkeringen skal opp i bydelsutvalget - Bymiljøetaten har flere forslag

ANNONSE

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE