Sagene Avis

Bygger sykkelfelt mellom Sandakerveien og Bentsebrugata

Treschowsgate. Foto: Karl Andreas Andreas Kjelstrup

Gateparkeringen forsvinner, og Bymiljøetaten mener disse tiltakene skal gjøre det tryggere for både syklister og gående i Treschows gate.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

BJØLSEN: Bymiljøetaten planlegger sykkelfelt i Treschows gate, for å forbedre fremkommeligheten og trafikksikkerheten for både gående og syklende.

Forslaget innebærer å etablere sykkelfelt på begge sider av veien mellom Bentsebrugata og Sandakerveien. De skal også resette kantstein og etablere nedsenk ved gangfelt, informerer Bymiljøetaten på sin nettside.

Fjerner parkeringen

Konsekvensen av dette forslaget blir da at det ikke lenger vil være lovlig å parkere langs veien her. Parkering mellom Lillogata og Sandakerveien vil beholdes, samt at behovet for HC-plasser og varelevering ved Treschows Hus/Sagene-Torshov seniorsenter ivaretas.

Bymiljøetaten mener dette forslaget er nødvendig for å løse utfordringene knyttet til befolkningsvekst, transportbehov, luftkvalitet og arealbruk i Oslo. Et sammenhengende sykkelveinett er en forutsetning for å få flere til å velge sykkelen, skriver de på sin nettside.

Sykkelfelt i Treschows gate vil gi alle trafikantgrupper eget areal. Dette vil bedre forholdene for gående, syklende og kjørende. Den aktuelle strekningen inngår i det fremtidige sykkelveinettet i Oslo. Sykkelfelt i Treschows gate vil kobles mot kommende sykkelfelt i Bentsebrugata og Sandakerveien.


Foto: Karl Andreas Andreas Kjelstrup

Gjennomføres tidligst i sommer

Bymiljøetaten planlegger å gjennomføre tiltakene tidligst sommeren 2019. Det er sendt ut nærinfo til beboere som bor i nærheten av gata med mulighet for å uttale seg.

Den aktuelle strekningen er en del av Plan for sykkelveinettet i Oslo, og er en del av en rute mellom Sinsen i øst og Gaustad i vest, via Sagene og Ullevål.

Uttalelser og spørsmål om planforslaget for Treschows gate kan rettes til Bymiljøetaten på e-post. Merk henvendelsen: 19/07666. Frist for å gi uttalelse er 7.6.2019.

Strekningen som får sykkelfelt. Illustrasjon fra Bymiljøetaten.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...