ANNONSE

Byråden roser bydelen, som på kort tid fikk mange ungdommer i jobb

Byråd for eldre, helse og arbeid i Oslo, Tone Tellevik Dahl, skryter av jobbprosjektet til Bydel Sagene og ungdommene. Foto: ARBEIDERPARTIET/KARL ANDREAS KJELSTRUP

Og de unge selv vil bare jobbe enda mer.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 21.08.2018 kl 20:03

ANNONSE

BJØLSEN: I revidert budsjett for Oslo kommune, ble det tilsammen satt av 16,15 millioner kroner til styrking av forebyggende innsats/strakstiltak i utsatte områder. Blant annet skulle pengene gå til styrking av forebyggende innsats/strakstiltak rettet mot skole og nærmiljø i utsatte områder.

Bydel Sagene ble tildelt 900.000 kroner av disse pengene, som er brukt på jobbtiltak for unge i sommer.

Vil jobbe enda mer

Tirsdag var det sak i Sagene Avis om nevnte jobbprosjekt. I slutten av juni inviterte bydelen unge til en samling om potensiell sommerjobbing. Det møtte opp dobbelt så mange som det bydelen hadde sett for seg. Ivrige unge som ville jobbe i sommer - hele 80 arbeidsinteresserte unge var klare for arbeid.

Istedenfor å la halvparten jobbe mye ble det, i samråd med de unge, enighet om å la alle 80 få jobbe noe. Med lønnstrinn 1 for de under 18 år, og lønnstrinn 4 for de over 18 år, som ligger på rundt 175 - 180 kroner per time.

Fredag var flere av ungdommene samlet i ungdomshuset Ung Metro på Bjølsen. Pilotprosjektet, som engasjerte rundt 80 ungdommer i arbeid i sommer, skal oppsummeres, erfaringer deles, både positive og negative - her kan du lese hele saken fra tirsdag.

En veldig klar tilbakemelding fra de unge, er at de gjerne vil jobbe mye mer.

Denne gjengen vil jobbe mye mer neste sommer. Fra venstre: Abdullah, Abdalle, Mustafe, Musefi og Amin Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Roser bydelen

Byråd for eldre, helse og arbeid i Oslo, Tone Tellevik Dahl, har også lest saken i Sagene Avis. Hun mener dette viser at ungdom ønsker å jobbe.

– Det er lett å tro at unge bare driver dank om sommeren, men her ser vi at de har lyst til å være i aktivitet og teste ut arbeidslivet. Det vet vi er viktig med tanke på mestringsfølelse, å få kjenne på et jobbfellesskap og å få sin første jobberfaring på CV-en, sier byråden.

Byråden mener at i fellesferien har kommunen og andre et felles ansvar for å trå til i et stadig mer redusert ungdomsarbeidsmarked.

– Jeg vil rose Bydel Sagene og de andre bydelene som snudde seg raskt og fikk så mange ungdommer i sommerjobb på kort tid, sier hun.

Mer om jobbtiltaket i Oslo kommune

Byrådsavdeling for eldre, helse og arbeid forteller at i Oslo kommune har om lag 1100 ungdommer vært i sommerjobb i regi av bydelene etter at bystyret tildelte 20 millioner til såkalte strakstiltak i revidert budsjett før sommeren. Flere steder har pågangen vært stor. Godt over 2000 ungdommer har søkt på stillingene bydelene har formidlet.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!