ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Byrådslederen: Dropp også halloweenfesten og julebordet!

Byrådsleder Raymond Johansen på pressekonferanse i Oslo rådhus om koronasituasjonen. Foto: Jil Yngland / NTB

De strenge tiltakene fortsetter i Oslo. Byrådslederen oppfordrer også til å droppe mest mulig sosial kontakt.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 08.10.2020 kl 15:13

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: NTB skriver at smitteverntiltakene i Oslo skal videreføres, ifølge byrådsleder i Oslo Raymond Johansen (Ap).

– Vi må for øyeblikket ha strengere regler for Oslo enn i resten av landet. Ingen av regjeringens lettelser kan innføres i Oslo nå, sier Johansen på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

– Vi må være forberedt på å leve med disse tiltakene til smittetallene stabiliserer seg på et vesentlig lavere nivå enn i dag, sier byrådslederen.

Tiltakene innebærer et forlenget påbud om bruk av munnbind i kollektivtransporten, påbud om registrering av gjester på serveringssteder og et forbud mot at flere enn 50 personer samles på arrangementer uten faste sitteplasser. Det er heller ikke lov å samles mer enn ti personer i private ansamlinger.

– Dropp halloween og julebord

Det betyr blant annet at breddeidretten ikke åpner i Oslo, og skjenkestoppen klokken 24.00 fortsetter. I tillegg oppfordret byrådslederen blant annet til å droppe halloweenfestene. Han påpekte at halloween også kommer i 2021, selv om man er 19 år og vil feste nå. Myndighetene vil komme tilbake med råd om hvordan Halloween kan arrangeres trygt for barna i henhold til smittevernsreglene.

ANNONSE

Det ble samtidig oppfordret til å ha færrest mulig bursdagsfeiringer og samlinger. I tillegg ba byrådslederen Oslo-bedriftene om å droppe julebordene.

Politiet opplyste på pressekonferansen at de nå har registrert 174 tilfeller tilknyttet korona, 84 av disse er brudd på karantene og bøtelagt med 5.000 - 22.000 kroner. Resten er knyttet til ulike typer forhold, som blant annet situasjoner hvor det er trusler om å smitte andre.

– Smittetall henger sammen med høsferien

Regjeringen har åpnet for at inntil 600 personer kan være til stede samtidig på utendørsarrangementer. I tillegg at det er tilstrekkelig med ett sete mellom personer på arrangementer med fastmonterte seter. Byrådet vil ikke gjennomføre noen av disse lettelsene i Oslo.

Dette er alle tiltakene byrådet nå forlenger i Oslo:

  • Maksimalt 10 personer i private sammenkomster
  • Påbud om munnbind i kollektivtransporten når man ikke kan holde en meters avstand
  • Forbud mot arrangementer med mer enn 50 deltakere uten faste sitteplasser
  • Påbud om å ha et system for registrering av gjester for skjenkesteder
  • Alle arbeidsgivere oppfordres til å praktisere hjemmekontor dersom det er mulig
  • Befolkningen oppfordres til å unngå bruk av kollektivtransport
  • Skjenkestopp fra kl. 24.00

ANNONSE

Byrådet mener hovedutfordringen fremover er etterlevelse av tiltakene, og politiet har varslet at de vil bidra til å sikre bedre etterlevelse av tiltakene.

— Vi i oslopolitiet vil fortsette å gi råd og veilede innbyggerne i Oslo. Der det er behov gir vi pålegg. Brytes smittevernreglene risikerer man bøter. Nå står vi enda sterkere sammen med kommunen for å få ned smittetallene i byen vår, sier politimester Beate Gangås i en pressemelding.

Oslo opplevde en økning i antall smittede etter sommeren. De siste tre ukene har imidlertid smittetallene være stabile med unntak i går, 7. oktober, der smittetallet var det høyeste siden april.

— Mye tyder på at dagens høye tall med 80 smittede henger sammen med høstferien. Omtrent 3000 færre tester ble gjennomført i høstferien enn uka før. Mange oslofolk har vært bortreist i høstferien og vært samlet på små hytter i kommuner med mindre strenge begrensninger enn i Oslo. Mange har nok utsatt testingen til de kom hjem, sier byrådsleder Johansen.

ANNONSE

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE