ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Slik vil de bruke 80.000:

Damene ønsker seg flere menn å danse med

80.000 KRONER EKSTRA: Sagene seniorsenter fikk 80.000 kroner ekstra etter budsjettforliket mellom Arbeiderpartiet, SV, MDG og Rødt i Bydel Sagene. – Dette er kjempebra, alle tiders! Det trenger vi, forteller Marvel Johansen, Anne Britt Lübbe og Aud Andersen, sammen med daglig leder Robert Rinden. Foto: Janina Lauritsen

Sagene seniorsenter fikk tildelt 80.000 kroner ekstra i Bydel Sagenes budsjett. Det vil de blant annet bruke på å tiltrekke flere menn til senteret.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 10.01.2019 kl 15:46

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE SENIORSENTER: I Bydel Sagenes budsjett for 2019, ble Sagene seniorsenter tildelt 80.000 kroner ekstra, for å drive senteret og fortsette med gode veldferdstiltak for de eldre.

– 80.000 hjelper på! Det trengs ekstra midler, vi er glade for alt vi får. Vi vil gjerne takke Arbeiderpartiet, MDG, SV og Rødt for disse pengene, sier en fornøyd daglig leder hos Sagene seniorsenter, Robert Rinden.

Lokker menn med snekkerbu

Han forteller at de blant annet ønsker mer fokus på å aktivisere flere menn på seniorsenteret. Aktivitets- og treningsgruppene er preget av damer.

– Vi ønsker å få inn flere, kanskje vi kan få et par nye aktiviteter drevet av frivillige menn. Det er et viktig satsingsområde for 2019. Og damene sier de gjerne skulle hatt flere menn å danse med på festene våre.

Derfor skal de lokke med en skikkelig "herreaktivitet."

ANNONSE

– Vi ønsker oss en snekkerbu, der tror vi at vi kan få inn flere menn. Vi har sett på mulighetene for å samarbeide med Sagene frivillingsentral, de har et egnet sted for dette i kjelleren, sier han og legger til:

– Snekkerbua er også for damer, og alle aktivitetene vi ønsker å styrke er for begge kjønn.

I tillegg har Treschowskoret ytret ønsker om mer tid på øvelsene og flere konserter. De ser også på mulighetene for å lage flere "Hold deg på beina"-timer eller andre populære tilbud.

– Det som er gøy med dette er å se på om vi kan utvide de ekstra populære tilbudene våre, eller om vi skal lage noe nytt. Vi har muligheten til å disponere pengene i ulike retninger.

Skal forhindre ensomhet

Det er mange som sitter hjemme og opplever dørstokkmila som ekstra lang. Derfor vil pengene også gå til mer proaktivt arbeid for å forhindre isolering og ensomhet.

ANNONSE

Rinden skryter av Nyby-appen, som kobler frivillige og brukere av tjenestene sammen. Han har tidligere fortalt at den gir gode muligheter for å få inn nye frivillige, da den er enkel og uforpliktende. Videre sa han det fremover vil være viktig for seniorsenteret å rekruttere flere frivillige, slik at de får en enda større base i appen og flere brukere som kommer med aktivitetsønsker.

Dette er også en mulig post for de ekstra pengene.

– Appen er så fin og uforpliktende, men den er også ressurskrevende. Kanskje vi kan få inn noen til å jobbe litt med det.

TRENINGS- OG AKTIVITETSTILBUD: Pengene vil gå til aktiviteter på senteret, blant annet for å få flere mannlige brukere. Foto: Janina Lauritsen

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE