ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Ungdommene står på:

– Deilig å få lov å ta litt ansvar

Matgruppa er en av de mange arbeidsgruppene i årets sommerjobbprosjekt, på fredag hadde de ansvaret for grillmat til en stor andel av bydelens ungdom. Foto: Cognac Ngo

I forrige uke ble 80 av de 300 ungdommene som har fått sommerjobb plassert på ulike arbeidsplasser rundt om i nærområdet. De er stolte over å ha fått jobb i en tid hvor det å komme seg inn på arbeidsmarkedet er lettere sagt enn gjort.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 29.06.2021 kl 11:21

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

BYDEL SAGENE: Fredag ettermiddag avsluttet ungdommene arbeidsdagen med en felles lunsj i sola i Bjølsenparken. Sola steker på Bjølsen, og gjengen i matgruppa er godt i gang med å grille burgere og pølser til ungdommene som nå er ferdig med sin første arbeidsuke.

- Dette var en velfortjent pause, ifølge Jason Ernesto Thrane Storsve(18), kaptein i kultur- og arrangementgruppa.

Han forteller også at gruppa hans er i gang med å planlegge en konsert som skal holdes i bydelen neste uke.

- Ungdommene i gruppa mi driver med mange ulike ting innenfor musikk og kunst, og tanken er å holde en liten konsert neste fredag. Etter en lang arbeidsuke er det fint å ha et felles samlingspunkt hvor ungdommen kan sosialisere på tvers av gruppene, sier Jason Storsve, som selv spiller bass i bandet Aspen Green.

Jason Ernesto Thrane Storsve (18) er leder for kultur og arrangement gruppa. Foto: Cognac Ngo

ANNONSE

Vaktmester og vedlikehold

Aksel Feo (18) og Moad Bouzidi (16) kjente ikke hverandre før sommerjobben i vaktmester- og vedlikeholdsgruppa begynte mandag morgen. Likevel fremstår de to kompisene som om de har kjent hverandre siden de var små.

- Det beste med jobben er at vi i gruppa klikka med en gang, og at vi kan dele opplevelser med hverandre, forteller Moad, og ser bort på kompisen som nikker bekreftende.

– Betyr mer enn penger

Aksel forteller at det ikke har vært særlig lett å få jobb under pandemien, og at det å få sommerjobb betyr mer enn bare det å kunne tjene egne penger.

ANNONSE

- Det er deilig å få lov til å ta litt ansvar, og å kunne føle seg litt voksen. Han legger til at han er stolt over å ha fått jobb i en tid hvor det å være ung og å komme seg inn på arbeidsmarkedet er lettere sagt enn gjort.

Bydel Sagenes sommerjobbprosjekt er godt i gang, men langt i fra ferdig. Gjennom hele sommerferien skal ungdom mellom 15 og 19 år sørge for at bydelen holdes ved like.

Hver annen uke skal ca. 80-100 ungdommer bli plassert. Alle ungdommer som har skrevet kontrakt vil få tilbud om jobb på en arbeidsstasjon innen 1. august. Ungdommene vil bli kontaktet via SMS og telefonsamtaler. Bydelen ber om forståelse og håper at alle søkere skal få oppleve noe positivt i sommer.

Ungdommene i Bydel Sagenes sommerjobbprosjekt vil i sommer skrive artikler som publiseres i Sagene Avis.

En velfortjent lunsj i sola i Bjølsenparken Foto: Reza Rezaee

ANNONSE

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE